Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Trött...

Publicerad 2010-03-17 19:39:11 i Allmänt,

Jag är så trött på folk som inte kan säga sådant som de faktiskt ät bra på, typ matte, sjunga och dansa (känn dig träffad Emelie Signe Nanny Strand!!!). Om de är bättre än alla andra, så ser dem ju det på vad folk kan åstakomma med samma saker och då kan de ju konstatera att de är lite bättre än resten, varför är det så svårt att erkänna det? Det är nog också värre med tjejer när det kommer till detta, vi har grymt svårt att ta emot kritik, antingen ignorerar vi det om det är bra kritik, eller så överdriver vi om det är dålig kritik. detta gäller även mig, jag är också väldigt dålig på att ta emot postitiv och negativ kritik. Hur kan det komma sig. Om vi säger att vi är bra på något får vi självförtroende och då gör vi ännu bättre ifrån oss. En utav anledningarna är nog att vi inte själva tror på det som andra säger till oss, vi är för kritiska emot oss själva. Den kommentaren man brukar få tillbaka om man berömmer någon är; nej du är bättre/sötare/smartare, åh, säg tack och ta åt er! Som sagt är jag inte heller bra på det, men jag ska försöka bli bättre och börja ta åt mig vad folk säger, men som sagt, det är svårt om man inte själv tror på det. idag insåg jag hur irriterande det är, man får säga att man är bra på något utan att det låter egoistiskt.

En annan sak jag är trött på är de höga poängen på högskolorna. Jga går ett djursjukvårdsprogram, och om jag skkulle söka till Skaras djursjukvårdar program, skulle jag behöva 19,5 i betyg. det är inte många som klarar det. dessutom kan man inte heller gå på teori när det gäller en sådan praktisk sak. Det är samma sak med sköterska, läkare och veterinär. det är jättehögt för att komma in, men någon som kanske är jättebra omvård kommer inte in på grund av att han/hon har Vg i ett enda betyg och en annan är jättedålig på omvårdnad kommer in på grund av sina betyg. det är inte rättvist. det borde vara något som visar hur man är praktisk, något slags prov eller att man har med sig ett omdömme från ett praktikställe. då skulle det bli bättre. Just nu vill jag bli lärare, där är inte betygen lika höga, men jag vill ändå att det ska vara rättvist för dem som söker.


Ingen bra dag idag, även om jag var i veterinärkliniken idag som förhöjde stämningen. Vill mest sova så en ny dag kan börja.
Tackar mina vänner för att de finns :))

Puss&Kram
Matilda

 

Super helg :D

Publicerad 2010-03-14 11:16:45 i Allmänt,

Riktigt trevlig helg, med massa kompisar och musik :))
Jag kom hem redan på torsdagen så jag fick sova ut :P på fredagskvällen åkte jag till Stockaryd och såg en del band som spelade, kvällens höjdpunkt var ändå Christoffer Hiding, hjälp vilken soulröst, helt sjukt ! Om ni inte vet vem det är, sök på youtube. Massa roliga people var där också, så kvällen blev great :D

I går var det melodifestivalkväll hos Kajsa som började med pizza och sen drog vi till henne och kollade in finalen, allt var toppen, ända tills Anna vann, usch, jag blev verkligen arg, Salem eller Eric Saade skulle ha vunnit, men det var ändå svenska folket som avgjorde, pusst vilken dålig smak vi har...
Mitt i melodifestivalfinalen vann HV elitserien :D det är en sak att vara mycket glad för, nu är det bara Sm-guldet som ska håvas in. Kvällen var mycket trevlig och jag tackar för väldigt bra sällskap ;))Nu har jag lite flashbacks från den sommaren jag var i England och på språkresa. Anledningen är att jag lyssnar på Basshunter som engelsmännen fullkomligt drogade när vi var där, det kanske inte är den bästa musiken men den gör mig väldigt glad eftersom jag minns hur kul man hade det. Saknar verkligen människor därifrån, vore kul om man kunde träffas någon gång igen kanske.
Här är några härliga tjejor från språkresan, saknar er <3


Ikväll drar jag till skolan igen, sista veckan innan praktiken, så jag måste njuta, kommer inte att vara på skolan i 6 veckor :O börjar redan sakna skolan...

Puss & Kram
//Matilda


 

Dagen idag

Publicerad 2010-03-09 22:46:13 i Allmänt,

Dagen har varit superhärlig, nu kan man äntligen se stenmurarna på väg till skolan, det är ett stort vårtecken :D bara vädret gör en glad. Jag har världens bästa vänner som gör internatlivet så mycket roligare, tack för att ni finns <3

Även om det är vår i luften vill jag ändå utomlands, och stanna där ett tag. Jag är väldigt sugen på USA, men då kommer ju frågan vad man ska göra där? Jag vill gärna jobba där, och då är au pair det lättaste, men det skulle vara coolt om man fick jobb på något annat sätt. Tänk New York, det skulle vara något, det är nog den enda anledningen som finns att jag vill sluta här i Ingelstad, sen är resten jättesorgligt. vill uppleva något nytt, ny kultur, nya kompisar, ny livsstil, det finns mycket som lockar mig bort från Sverige. Jag vill, jag vill!

Idag var en rolig dag, mycket som hände, dagen började med idrott och handboll, skitkul :)). Fast jag fick en armbåge på näsan, så det blev näsblod, och detta var för andra gången i mitt liv, så det gjorde väldigt ont, men som sagt, väldigt rolig lektion. Det fortsatte med andra lektioner, som det kanske inte finns så mycket att säga om. Middagen var fisksoppa på skolan så jag, klara, jennie och emelie käkade pizza, och som vanligt kom en raptävling när vi hade ätit klart, och sm vanligt, var jag den som inte medverkade och skämdes ihjäl.... 
Efter pizzan var det tillbaka till huset och då blev det plugg för hela slanten. Om det skulle ha varit någon som skulle hört när vi pluggade skulle nog dem skratta, ena anledningen för att vi inte kan någonting och vi drar vääldigt konstiga slutsatser, men för att vara plugg var det kul i alla fall. 

 

 

 

 


Musiken består av melodifestivalmusik, men det finns inga bra låtar kvar att lyssna sönder längre :P

Hoppas på att det blir chokladbollsbak senare ikväll, är lite sugen på det, även om klockan är 20 i 11. Kanske skulle försöka lägga mig före tolv, men detta kan nog bli svårt, men hoppas kan man alltid.

Ha det så bra i vårsolen :D
//Matilda

Better keep on walking...

Publicerad 2010-03-02 17:54:16 i Allmänt,

Hej hopp alla glada!

Nu sitter jag här, i Ingelstad en tisdagskväll och det är för en gångs skull tyst och lugnt i hustet :O. Vad ska jag göra? Plugga skulle vara bra eftersom vi har lite prov nu, för en gångs skull, det är två kurser som ska avslutas innan påsk, och det är nu som alla lärarna märker hur lite tid det är kvar och bara öser på med prov och arbeten på oss, jag blir så trött! Kan inte lärarna planera lite eller? När jag blir lärare (om jag blir det) ska jag minsan se till att jag planerar så att de sista veckorna inte slänga in ett prov bara för att man ska kunna sätta betyg. Det allra tråkigaste är att båda är no-ämnen, och no är verkligen inte min starka sida, so, däremot tycker jag om, väldigt mycket. Då kan man ju också fråga varför jag valde en linje som läser mer biologi än nv-linjerna, ganska korkat faktiskt. Fast strunt samma, jag är nöjd med linjen i alla fall, även om jag skulle vilja ha mer samhällskunskap och historia.

Även om jag har läxor och prov att göra så är jag fortfarande lugn, och orkar inte bry mig, än i alla fall...
Jag är glad, varför vet jag inte riktigt, kanske för att jag äntligen kommit igång med träning, och massa endorfiner rusar i mig. Det kan också vara för att jag är med alla underbara kompisar igen, även om sammanhållning kunde varit bättre, men fatta vad kul man kan ha på internat! Ångrar inte en sekund att jag valde denna skola, och jag kommer vara grymt ledsen när dessa tre år slutar. Innan vi slutar kommer treorna sluta, och då kommer jag också definitivt att gråta, det finns snälla och väldigt roliga människor med i den årskullen. usch, vill verkligen inte tänka på det, jag får helt enkelt ha kul med dem de sista månaderna.

Ja, man kanske skulle plugga, även om det finns roligare saker att göra. Det finns flera låtar med nu på spotify från melodifestivalen :), men jag saknar en låt; Eric Saade, blir så trött att de inte kan lägga upp hans låt! De låtarna kommer att vara mina kamrater under pluggandet :))

BTW, vet någon ett praktikställe som är antingen en klinik, hunddagis, djuraffär, eller kennel? för jag behöver ha ett ställe för en vecka, skulle vara snällt om ni kan skriva dem, för jag har ingen aning :S

Puss o Kram
Matilda 

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela