Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

This is actually happening :D

Publicerad 2011-04-26 10:45:32 i Allmänt,

Hjälp typ, jag är så nervös! Jag skickade in min ansökan till au-pair programmet för två veckor sedan, och för en vecka sen, hade jag redan blivit matchad med min första familj! Helt galet, det ska inte gå så snabbt. Då började jag vakta telefonen, för att om man blir matchad så kan familjen ringa en bara dagar efterråt. Inget hände och jag började ge upp hoppet, men i fredags hade jag fått ett mejl från mamman. Hon skrev att de var intresserade av mig och ville veta mera, då blev jag så glad att jag började hoppa, bokstavligt talat!
Inte nog med det, denna familj verkar riktigt bra också :). Tre pojkar, bor i en förort till Washington, vilket är precis det området jag vill till, och mamman verkar vara supertrevlig! Det är första matchningen, och det känns redan så bra, det ska inte gå så lätt :P.
-
Så de kommer ringa mig imorgon eller på onsdag, och det kommer nog inte bli kul. Jag har inte pratat engelska på ett år, så inget som kommer ut ur min mun låter som det ska. Tänk om de inte förstår vad jag säger?
Däremot, tänk om det går jättebra och jag tillslut väljer denna familjen, då är jag väldigt mycket närmare USA :D. Det känns surrealistiskt, jag har drömt om detta så länge nu, jag måste nypa mig för att förstå att det är sant, jag ska dit liksom, lilla jag.
-
Nu måste jag börja tänka på vad jag ska säga och fråga dem, kommer säkert vara så nervös att jag glömmer hälften. Jag ska tänka positivt, det kommer att gå bra, men det hjälper inte min nervositet...
-
Jag ska försöka slappna av imorogon, de kommer inte att ringa förren mellan 6 och 9 på kvällen, men jag lär ändå gå runt som en dödsdömd...
-
Ni får ursäkta min allmäna förvirring, men var tvungen att skriva av mig :P Jag kommer nog inte att vara kontaktbar de närmast dagarna, kommer att ha mina tankar på annat håll.
Men fatta vad detta är coolt ändå :D!
-
Puss o Kram
Matilda

Slutet är nära...

Publicerad 2011-04-14 19:31:05 i Allmänt,

Ja, nu har jag och Emelie snart varit våra 8 veckor i Luleå, det går ruskigt snabbt! Det ska bli skönt att komma hem, även om jag inte haft någon direkt hemängtan. Jag är verkligen glad att vi har 8 veckors praktik, då hinner man verkligen komma in i arbetet och det går bättre och bättre hela tiden, jag trivs faktiskt väldigt bra. På ett sätt blir det tråkigt också att åka tillbaka, men att få träffa alla friends igen väger nog över ;).
-
Så vad har vi gjort sedan sist jag skrev? Jo vi har varit i Pajala, det ni! Vi åkte tre timmar buss, var i Pajala i en och en halv timme och sedan åkte tre timmar buss hem igen. Onödigt? Jo, det kan man nog påstå. Kan ju säga att det inte var alltför mycket att se där, det fanns två mataffärer, Sibylla, och ett café, sen var det inte så mycket mer. Jag undrar verkligen varför det är just Pajala man ska besöka? För det borde finnas byar i norra sverige som är mer intressanta... Aja, kul hade vi i alla fall!
-
Nu har våren kommit på riktigt till Luleå! Det är så härligt att se solen varje dag, och temperaturmätaren når 10-12 grader. Jag vet att det inte är så varmt egentligen, men det är lika skönt för det ;).
-
Resterande 6 dagar som är kvar kommer bestå av städning, matrensning och funderande över hur jag ska banta min packning på 4 kilo, vägde nämligen lite för mycket på vägen upp...
-
Nepp, nu ska jag göra något som jag inte gjort på lääänge, träna! Har varit halvkrasslig ett tag nu, men ikväll ska jag slita :D
-

-
Puss o Kram
Matilda

Fynd!!

Publicerad 2011-04-07 21:09:15 i Allmänt,

Blev superglad när jag hittade denna idag :D
-
Ett koretuit, där man kan ha kontokort eller busskort, väldigt nostalgisk & cool :)
Det fanns med mumintrollen, och massa andra, men den här var ändå snyggast! Det gjorde min dag, speciellt eftersom jag jobbade över 45 minuter idag :P
(ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna...)
-
Inköpningsställe: 39 kronor på Akademibokhandeln
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 30

Publicerad 2011-04-05 20:18:37 i Allmänt,

10 Dödssynder.
-
Väldigt fjantig sak att skriva om, inget intressant med det alls. Ska man skriva vad man tycker är dödssynder? Det känner jag att jag inte kan skriva rakt upp och ned, har inte riktigt behörighet till det. Frågan är om någon har behörighet till det.
-
Kanske kan skriva om vad jag blir arg för, men det har jag nog redan skrivit om. Är glad att listan är slut nu, för det börjar bli lite tradigt, ska kanske göra en lista som är mer intressant, men nej, från och med nu kommer jag skriva vad jag har lust med!
-
Kan ge en statusuppdatering: Jag och Emelie överlever Luleå väldigt bra tycker jag. Vi lagar ordentlig mat, men äter ute ca en gång i veckan, men det tycker jag att vi är värda! I helgen gjorde vi högskoleprov och ja, det är så sjukt svårt som alla säger. Till nu i helgen ska vi nog till Pajala, ska nog även se vad Luleå nattliv har att erbjuda ;).
Praktiken går bra, bättre och bättre för varje vecka :)
-
Nu är jag glad för att listan finally is over!
Puss o Kram
Matilda

Dag 29

Publicerad 2011-04-04 20:09:45 i Allmänt,

Det här ska jag bli när jag blir stor.
-
Jag tror, om ni följer bloggen, ganska väl vet vad jag vill bli när jag blir stor. Jag vill jobba inom någon stor organisation, Rädda Barnen, FN, BRIS, något där jag har möjlighet att förändra. Jag ska jobba häcken av mig tills jag når dit, för det är något jag drömt om i många år nu, jag vill och jag längtar :D!
-
Jag ska också bli en bättre människa när jag blir stor, jag vill alltid förbättra mig och bli så bra jag någonsin kan bli.
-
Först och främst ska jag till USA, och sen plugga, antagligen i Lund, sen är det ingen som vet vart jag tar vägen, kan vara så att jag flyttar till USA, eller stannar kvar i Sverige, får se lite vad som händer.
-
På ett sätt är studenten ett kliv in i vuxenvärlden, på riktigt. Det är då att ta allt ansvar själv och styra över sina egna öden. Man kanske tycker att man är fullärd och fullvuxen nu, men man har fortfarande en bit kvar. Jag hoppas att jag är redo för att ta studenten, jag är sjukt sugen på att göra annat än att sitta i en skolbänk hela dagarna i alla fall.
-

Dagens citat: Om man siktar mot stjärnorna når man alltd trädtopparna!
-
Puss o Kram
Matilda

Bra tajming!

Publicerad 2011-04-01 13:35:35 i Allmänt,

Jag har inte varit sjuk på år, och så blir jag det under praktiken, kul! Det känns så dumt att missa en massa, även om det bara är två dagar. Igår morse kände jag en enorm klump i halsen ovh kunde inte svälja. Då tänkte jag att det går säkert över och åker till praktikplatsen i alla fall, men när jag började jobba kände jag mig svimfärdig och hade ont i hela kroppen. Då kände jag att det var dags att åka hem, för om djuret som man ska injecera helt plötsligt blir flera och börjar snurra runt, så kan det vara säkrast att inse sina begränsningar.
-
Jobbigt läge, men nu mår jag bättre, men inte helt prima. Jag har upptäckt en sak, det är supertråkigt att vara sjuk! Om man är jättessjuk kanske man inte kan göra annat än att ligga och tycka synd om sig själv, men om man är sådär halvsjuk, så är det svårt att hitta på saker som man klarar av. Så jag tänkte lista 10 saker man kan göra när man är sjuk :)
-
1. Sova- hur skönt är det inte att ta sovmorgon och sova sen igen mitt på dagen? Det enda negativa är kanske att man inte kan sova på kvällen, men det är härligt så länge det varar!
2. Man kan slå sitt eget high score på ett spel, som bubbles, eller kanske man kan leta upp nya beroendespel på facebook, där finns en del kan jag säga!
3. Om man har frukt hemma kan man göra smoothies, det är så gott! Dessutom får man i sig massa antioxidanter och får en fruktsockerkick, vilket gör att man blir piggare och orkar mer.
4. Kolla på en massa meningslösa program på tv, det kan vara så att man blir positivt förvånad. Just nu kollar jag på sjukuset, riktigt bra! Det går en massa gamla tv-serier på dagarna som man helt har glömt bort. Kanske inte så bra som man minns det, men tillräckligt för att orka hålla koncentrationen uppe.
5. Läsa en bok, faktiskt lite underskattat, men väldigt effektivt och lagom krävande
6. Städa- Om man inte kommmer på något roligt så kan man alltid städa, tiden går snabbare än vad man tror.
7. Leta upp roliga klipp på Youtube, eller med favoritartisten, och så helt plötsligt så upptäcker man fler och fler klipp man vill se :)
8. Kolla på gamla foton, både sen när man var liten och på facebook som det blir för mig eftersom jag har lite svårt att få tag på de hemma just nu.
9. Man kan ta en riktig långdusch och verkligen ta hand om sig själv. Ta i hårinpackning, ansiktsksmask osv. man kanske inte blir friskare, men man känner sig desto fräschare, och det kan vara mycket värt!
10. Man kan passa på att skriva inlägg på sin blogg ;)
-
Hoppas att någon kan ta del av mina extremt värdefulla tips!
-
Till råga på att jag är sjuk och inte har något vettigt för mig är kronprinsessparet i Lammhult, de är i Lammhult! Så nära de har jag aldrig ha varit, men nu är jag i Luleå, lite taskigt läga där! Skulle gärna vilja se dem, hoppas att det kommer ett annat tillfälle, men det tvivlar jag på...
Behöver jag säga att jag är för monarkin?
-
Jaja, men nu är det nog dags för mig att äta, see ya!
Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela