Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

En vecka i USA

Publicerad 2011-08-22 23:54:59 i Allmänt,

Under en enda vecka har jag nog fått uppleva mer än vad man kan göra under ett år! Det är helt sjukt, jag är verkligen här! Helt sinnes, eller hur Linn ;)?
Jag kan börja från början, jag hoppade på flyget i Göteborg med fyra andra underbara tjejer, hade nog inte klarat av den resan hälften så bra om inte ni var med, tack!
-
Vi kom till Au Pair skolan i NY på Long Island, helt okej ställe, toaletterna kunde ha varit bättre, men varför klaga liksom? Jag träffade Mycket väldigt trevligt folk, och hade det allmänt sjukt kul. I torsdags åkte vi in till New York city, fatta vad coolt! Jag skojar inte om jag säger att man fick nackspärr, allt var så sjukt högt upp, ingen kan fatta känslan förrens man har varit där. Vi åkte runt med en buss och en guide som pratade som en galning, det var så mycket att se :P. Efter var vi på Top of the Rock, högst upp i Rokefeller Center, och kollade in New York uppifrån. Det var nog en utav de vackraste utsikter jag någonsin sett, finner inga ord. Att se central park breda ut sig mitt i ett vimmel av höghus och vägar, och Empire state building, nej jag kan inte beskriva med ord hur det var. Efter fick vi fri tid i NY, så vi gick till Times Square, Broadway, och sen tillbaka till Empire state building. En liten rolig sak var att vi såg ett massa folk utanför en byggnad i Times Square, men vi gick bara förbi. Senare fick vi reda på utav de andra att Lady gaga var därinne, det var till och med Au Pairer som fått kort på henne! Inte så kul att veta att vi gick förbi henne, men sånt som händer ;)
-
Så i fredags efter en 7 timmar lång bussfärd kom jag till familjen, pojkarna vinkade med svenska och amerikanska flaggor, och allt var väldigt sött. Vilket hus jag har kommit till! Näst intill ett slott, allt är helt underbart fint, och familjen har inte en eller två bilar, utan fyra! Föräldrarna är helt underbara, verkligen genuint trevliga människor. Pojkarna är söta, men de är inte alltid änglar, så det ska bli kul att se när jag har börjat jobba "på riktigt" om mina uppfostringssätt funkar eller inte. Imorgon ska jag köra bil för första gången, önska mig lycka till! Här kommer lite bilder från veckan :)


Liten del utav klassen, vår grupp skulle demonstrera hur 7, och 8-åringar beter sig, det blev tillslut en rolig, men väldigt kort pjäs.


New York Cheesecakes, helt underbart goda!

utsikt från Top of the Rock!

Hur sött är inte detta på en skala?

Allt som allt är livet helt underbart just nu, I am living the American dream!

En vecka :D

Publicerad 2011-08-09 21:06:46 i Allmänt,

Hallå, vart har all tid tagit vägen, nu är det mindre än 6 dygn kvar tills jag är i USA, helt ofattbart. Dessutom är jag inte där för en kort visit, utan för minst ett år. Okej, nu blev det lite smått nervöst, har inte varit det så mycket innan, men idag har det pirrat till både en och två gånger i magen.
-
Allt har också blivit så mycket verkligare nu, packningen har börjat arta sig, jag har skrivit ut flygbiljetterna och jag har träffat folk för sista gången på ett år.
-
Mina älskade vänner kidnappade mig i söndags, så med en tröja över huvudet satte jag mig i bilen och de skulle köra mig till en okänd plats. Grejen var den att jag visste precis vart vi var, jag känner ju igen vägarna som min egna bakficka. Så de tog mig till Asa herrgård, där fler väntade. När de frågade vart jag var så sade jag Asa, men nu i efterhand så skulle jag kanske inte ha sagt något, för de hade ansträngt sig rejält för mig så att jag inte skulle veta var jag befann mig (det blev väldigt mycket omvägar, och vändningar på vägen dit :P). Det var så sjukt roligt, och så kul att de hade gjort allt för min skull! Vi åt god mat, och de gav mig en mycket kreativ avskedspresent, ett fotoalbum med massa bilder, citat och allt möjligt, som de hade suttit med i flera timmar säkert. Sånt blir man bara så sjukt glad för!
Tack tjejer, för att ni finns <3
-
Efter blev det kramkalas, och jag tror att det var först då som jag förstod att jag faktiskt ska åka. Det är nervöst, men inte skrämmande nervöst, utan mer förväntansfullt. Det ska bli så kul! Fast jag får inte förvänta mig att det blir toppen, det är bättre att tänka att det kommer bli tufft, då kommer man nog att klara av allt bättre. Det kommer bli jobbigt, men jag hoppas att jag är tillräcklogt förberedd för att hantera det.
-
Nu gäller det för mig bara att hålla mitt huvud kallt, och se till att inte glömma visumet eller passet hemma, då är jag körd...
-
Det här ska nog gå bra, känner det på mig :)
-
Puss o Kram
Matilda

Jag tror att jag faller

Publicerad 2011-08-06 12:05:09 i Allmänt,

Var på Carl-Oscar dagarna igår, och själva grejen är inte att gå på rix-fm festivalen, eller att åka karuseller, utan det är för att man får träffa en massa folk som man i normala fall inte pratar med varje dag. För det är ju så att det är lättare att prata med någon om man är tvungen, för det är bara fult om man går förbi folk som man känner men man inte ens hälsar. När man pratar irl så tycker man att de är supertrevliga, men sen dröjer det tills nästa gång man stöter på varandra innan man pratar igen. Man skulle kanske kunna prata oftare, men jag tror att man är för feg. Man (eller i alla fall jag) tänker att andra inte vill prata med en själv, och att man skämmer ut sig om man tex chattar på Facebook, eller att den andra tycker att man är jättekonstig om man gör det. Ofta är det självklart inte så, men man är rädd för att göra bort sig, och att bli illa omtyckt. Det jag försöker få fram är att folk tycker oftast att det är trevligt om man hör av sig, även om man inte är bästa vänner. Många, tjejer framför allt, har en förmåga att överanalysera, vilket resulterar i färre vänner om man så vill, hur hemskt det nu än låter.
Mer mod till folket!
-
Själva RixFm festivalen var helt okej, Vincent har sett väldigt mycket bättre ut, men han sjunger riktigt bra. Erik Segerstedt tog det för lugnt, körde allt akustiskt, man han spelade sin nya singel, kom inte ihåg vad den hette, men det kändes som om den kan bli bra efter några lyssningar. eric Amarillo... Vad ska man säga? En Äcklig snubbe på 45 år som sjunger "vill du ligga med mig", nej tack, jag klarar mig. Det roliga var ju att han bara körde en låt, han har ju inga fler att sjunga. Han kan inte sjunga live det upptäckte man på Allsång på Skansen, men igår var det helt okej, men sen kom vi på det, han hade singback, han sjöng inte live ens! Sånt blir jag bara trött på, om man ska vara artist så är det en idé att vara det på riktigt och inte leka småstjärnorna uppe på scen. De satte på mikrofonen det sista så han skulle kunna säga tack, dåligt!
-
Broken door var helt okej, men inte riktigt jag, och dessutom väntade man på en artist, och jag kan slå vad om att om det inte vore för han, så skulle inte ens hälften av allt folk kommit. Jag pratar förstås om Eric Saade. Han är verkligen bra, på riktigt. Visst att han är så sjukt snygg gör inte saken värre, men han kan verkligen sjunga och dansa, det skulle han har kommit långt på även utan hans utseende. Han är enligt mig en utav de starkast lysande stjärnorna på den svenska artisthimlen, just för att han har alla delar som en artist ska ha. Hur lite jag än vill erkänna det så är jag en utav hans miljontals fans, men jag är ett normalt fan, inte någon som typ vill stalka han vart jag än går. Men i ärlighetens namn vem skulle inte vilja ha han som pojkvän? Han är nog den snyggaste någonsin, han verkar helt enkelt perfekt, fast det är ju så att drömmen är ofta bättre än verkligehen.
-
Det var sjukt kul på Carl-Oscar, det mesta på grund av sällskapet och massa roliga människor, men en liten del kom ändå från Eric Saade ;).
-
Puss o Kram
Matilda

Två veckor :D

Publicerad 2011-08-02 19:35:30 i Allmänt,

Nu har jag påbörjat min näst sista vecka i Sverige, och jag måste säga att det känns oförskämt bra! Än så länge har jag inte fått någon panik, eller resfeber, och jag tror att det tyder på att jag verkligen vill detta. Jag har drömt om det i så många år, och det är dags att prova något nytt :).
-
Jag försöker att träffa så mycket folk jag bara kan nu, och det har jag gjort hela sommaren, och det är jobbigt att säga hejdå till alla. Jag får tänka på att jag kommer uppleva mittlivs äventyr och förhoppningsvis är de flesta kvar när jag kommer tillbaka.
-
Carl-Oscar dagarna närmar sig, och för en gångs skull är det så många som ska dit att jag inte vet hur jag ska hinna med och träffa alla under en dag, jag får helt enkelt mingla så effektivt jag kan ;). Förhoppningsvis blir det dans på något uteställe efter Rix-Fm festivalen, det sista innan USA så då ska jag ha rikigt riktigt kul:D.
Hoppas alla ni som läser också ska dit :).
-
Vad händer annars då? Jo, jag jobbar min sista vecka nu, och tränar för fullt, skönt att äntligen känna att man är på gång. Förhoppningsvis så kommer jag träna i USA också, annars lär jag rulla fram :P.
-
Hoppas alla har det toppen i sommarvärmen, vi hörs!
-
Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela