Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Dag 2

Publicerad 2011-02-28 19:38:44 i Allmänt,

Min första kärlek.

Ja, jag undrar om jag hade någon riktig första kärlek, men om det skulle vara någon så kanske det skulle vara Max. Jag tror det började i lågstadiet, han bjöd upp mig till varje dans på varje kalas, och jag sade självklart ja, hehe. Vi dansade alltid när det var danstävling och då brukade det vara vi mot Moa och Jonas, och jag tror seriöst inte att vi vann en enda gång, de tog alltid segern ifrån oss! Inte schysst, men vad gjorde det :P? När han skulle flytta så kom jag ihåg att jag tyckte det var jättetråkigt, jag gjorde till och med ett armband till honom som avskedspresent ;). Lite gulligt faktiskt.
Vi blev aldrig ihop då, vet inte riktigt varför, vi var nog mest vänner, men jag skulle nog ändå säga att han var min första kärlek även om jag inte kände något då.
Jag vet inte om han var kär i mig då, men det måst ju betyda något om man bjuder upp samma tjej på alla danser? ;)
Puss o Kram
Matilda

Dag 1

Publicerad 2011-02-27 19:05:09 i Allmänt,

Presentera dig själv
Mitt namn är Matilda Hjalte och jag bor egentligen på två ställen, i mitt barndomshem på landet och på ett internatboende vid min skola i Ingelstad utanför Växjö. Jag går sista året på gymnasiet med inriktning djursjukvård, men jag har helt andra planer än att jobba med djur, mer info senare ;)
Jag är intresserad av många saker, bland annat träning, sport, politik och mode. Eftersom jag bor på internat om veckorna är man mycket social och mycket utav tiden går till att umgås och ha roligt. På helgerna umgås jag med mina kompisar hemifrån, vilar upp mig, tränar och pluggar.
Jag är en ganska ansvarsfull och mogen tjej som har stora framtidsplaner, men jag har inga problem med att ha riktigt roligt.
Puss o Kram
Matilda

Listan

Publicerad 2011-02-27 18:39:07 i Allmänt,

Dag 01- Presentera sig själv.

Dag 02- Min första kärlek

Dag 03- Mina föräldrar

Dag 04- Vad bjuder jag på för mat?

Dag 05- Vad är kärlek?

Dag 06- Om det här vore min sista dag.

Dag 07- Vänner.

Dag 08- Favoritsaker.

Dag 09- Min tro eller min livsfilosofi.

Dag 10- Bloggfavoriter.

Dag 11- Mina syskon.

Dag 12- 10 saker du inte vet om mig.

Dag 13- En vanligt dag hemma hos mig.

Dag 14- Dåliga vanor och laster.

Dag 15- Mina drömmar.

Dag 16- Första kyssen.

Dag 17- Barndomsminne.

Dag 18- Ett pinsamt ögonblick.

Dag 19- Detta ångrar jag.

Dag 20- Mina förebilder.

Dag 21- Mina dåliga sidor.

Dag 22- Det här upprör mig.

Dag 23- Mitt hem.

Dag 24- Det här får mig att gråta.

Dag 25- Det här är jag bra på.

Dag 26- Mina rödslor.

Dag 27- Min favoritplats.

Dag 28- Något jag saknar.

Dag 29- Det här ska jag bli när jag blir stor.

Dag 30- 10 dödssynder.

Hittade denna roliga lista på Julia Franssons blogg (jullethebulle.blogg.se), och tycker att den verkar spännande, kanske lite läskig också, man måste verkligen avslöja mycket om sig själv. Jag ska dock försöka skriva något på varje dag, även om de kan bli lite kämpigt. Wish me luck!

 

Puss o Kram

Matilda


8 weeks in Luleå

Publicerad 2011-02-25 17:26:08 i Allmänt,

Ja nu påbörjar mina och Emelies 8 veckor i Luleå, och än så länge känns allt bra!

Vi åkte vid halv 9 och kom fram vid 13, och tro det eller ej, men vi lyckades ta rätt flyg, byta i stockholm och hoppa på en flygbuss. Jag kan tillägga att Emelie aldrig åkt flyg, och jag är inte direkt en van flygåkare. Desutom hittade vi våran lägenhet på första försöket! Det är inte dåligt av två som har världens sämsta lokalsinne.
Så än så länge inga missöden. Vi storhandlade på konsum, och alla som var där inne kollade och smålog åt oss. Om det var för att vi såg helt borta ut eller för att vi pratar småländska, det har jag ingen aning om, men det är alltid kul att lyckas underhålla någon.
Lägenheten vi fick var toppen, helt perfekt, lagom stor och nära till centrum, nu gäller det bara att hitta dit också. Vi ska dock vara här ganska länge, så vi bör hitta efter några veckor i alla fall ;).
Nu börjar man bli nervös för själva praktiken, är superrädd för att de på djursjukhuset tror att vi kan mer än vad vi faktiskt gör. Hoppas på att det finns några schyssta som jobbar där som man kan snacka med, annars kan det bli lite jobbigt.
Vi lär få ganska mycket tid över, men vi får hitta på saker, för jag kommer nog få nippran om vi sitter här hela dagarna. Jag kommer nog kunna göra lite fler inlägg i bloggen än normalt :P.
Det finns ju skid-VM att kolla på, säger grattis till Marcus Hellner och Emil Jönsson som tog guld och brons, riktigt bra start! Nu får inte bara de utan hela skidlandslaget bra självförtroende, så jag tror att vi kommer kunna ta många medaljer!
Imorgon ska jag och emelie utforska Luleå, förhoppningsvis kommer vi tillbaka lägenheten igen, det märker vi!
Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela