Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Lite sport på det :))

Publicerad 2011-01-22 21:21:30 i Allmänt,

Ja, nu precis efter handbollssegern mot Serbien så tänkte jag sumera lite sport.
Matchen mot Serbien var kanske inte den bästa, det tyckte jag att Sverige gjorde mot Slovakien då alla verkligen var på sin topp. Då var det Sjöstrand som verkligen gav segern till Sverige i en liten silverask. Han har verkligen imponerat, just nu förstår jag inte varför han inte är förstamålvakt, Andersson har inte gjort jättebra ifrån sig, medan Sjöstrand har agerat på topp hela vägen. Han kommer vara en av de som tar Sverige till medalj, om han får spela.
Det som var roligt i den här matchen var att de var de unga som gjorde bäst ifrån sig, KIm Ekdahl Du Reitz slog verkligen igenom ikväll och kom nog in i många svenska hjärtan, han var helt fenomenal, och så är han född -89, det blir nästan att man får lite ålderssnoja själv, för tänk vad han har åstadkommit! de kontringarna han kom med, världsklass! Oscar Carlén var också väldigt bra, vilka skott den killen har, beundransvärt.
Vägen till medalj är fortfarande lång, men jag tror ändå att det finns chans, det gäller bara att de får in flytet med anfall, för jag tycker att försvaret fungerar bra, Danmark kommer nog bli svårast, men de kan underskatta oss och då kanske vi vinner på det. Det gäller bara att hoppas, för tack vare tjejernas insatts som ledde till silver och herrarnas chanser så börjar svenskar kolla på handboll igen, och det är inget jag säger nej till!
Kollade också på lite vinersport, såg damstafetten i skidskytte där de kom på andra plats, även om de hade missar, A-K Zidek fixade inte riktigt skyttet och i spåret är hon snäppet långsammare, och Nilsson var inte på topp. Tycker det är kul ändå att vi har stor chans i VM, för om allt stämmer så kan vi få guld.
Richardsson kom också på andra plats i 15km klassisk stil, han levererade vad folk hade förväntat sig, men inget beundransvärt, Hellner däremot som är dålig på klassisk kom fyra! klassisk är inget han är bra på, men det var otroligt skönt att veta att han kan leverera även där i framtiden.
Anja fick en välförtjänad andra plats igår i super-G, och idag skulle hon ha chansen igen på störtlopp och allt såg bra ut, hon såg ut att kunna ta ledningen, men hon körde utanför en port, och hon var ute. Det är så för Anja just nu, antingen går det bra, eller åker hon ut, men jag tror på henne fortfarande, hon kan fixa fler pallplatser i vinter, främst i fartgrenarna då.
Det är nära till VM i Norge nu, och många svenskar verkar se riktigt bra ut, detta kan bli ett bra mästerskap :)
Det var allt från mig!
Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela