Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Philadelphia med mera

Publicerad 2011-09-30 17:37:54 i Allmänt,

Hej hopp! Nu sitter jag här i mitt rum, har varit ute på en springtur i underbart väder, äntligen börjar man kunna andas här, älskar hösten! I mina högtalre går svensk musik, fick något ryck idag, så jag lyssnar på Oscar Lindros, Veronica Maggio, Eric saade och till och med Timoteij som jag egentligen inte uppskattar alls. Det är konstigt vad som händer med en med sin egna nationalism när man flyttar till ett annat land, man blir så mycket mer svensk här borta! Så det ska bli kul att se hur jag blir när det är melodifestivaltider, eftersom jag normalt sett är helt lyrisk. Och alla sportevenemang, jag kommer vara helt galen!

I helgen var jag, Martin, Mariana och Fiona i Philadelphia, vi åkte tidigt i lördags, och vi kom dit runt halv 12. Vi kollade på liberty bell center, och var inne i huset där declaration of independence var påskriven. Det rummet var lite utav en besvikelse, det var bara ett rum, med lite gamla möbler typ, men men, nu har man varit i det viktigaste rummet i amerikansk historia.
Efter var vi på Hard Rock Cafe, mitt första någonsin, och det var coolt, även om priserna är lite utav den högre sektionen.
På kvällen/natten var vi och hängde i hamnen, där var ett dansk seglarfartyg, ett utbildningsfartyg, med ca 80 ungdomar på, vi snackade lite med dem, och det var roligt att träffa lite annat skandinaviskt folk, och killar i uniform är aldrig fel ;).
Efter det hittade vi ett indiskt café där man kunde röka vattenpipa, vi beställde en och det var riktigt trevligt där. Det gick hemsk indisk musik i högtalarna, men det spelade ingen roll. Vi började dansa med alla andra där inne, försökte så gott vi kunde med att göra likadana rörelser som de andra indiska tjejerna där inne. Så från och med nu när jag hör indisk musik kommer jag bli glad, vilket jag inte riktigt vet om det är en bra sak eller inte :P.

Sen hittade vi faktiskt en klubb som tog emot folk under 21 (ni ska veta att det suger verkligen att vara under 21 här!!!). Vi hade kul, dansade loss ordentligt, jag har saknat det! En del tjejer var dock lite för mycket, knappt inga kläder på, och dansade väldigt utmanande, då menar jag väldigt! Jag blev lite äcklad av det, man tänkte bara " gå och ta in på ett rum!". Fast varför ska jag bry mig? Det är deras val, inte mitt. Även på grund av det var det kul, och som sagt, jag har inte varit ute och dansat på månader, så jag behövde dansa av mig!

Vi fick inte så myckety sömn, så på söndagen var vi så sjukt trötta, så vi gjorde i princip ingenting, vi sov i parker i omgångar och åt typ, vi ville åka hem tidigare, men vi kunde inte omboka vår buss, så vi kollade på Fast and the Furious innan vi åkte hem. Det var en lyckad resa, med lite mer sömn bara så skulle den varit toppen ;).

Denna vecka har jag inte gjort så mycket om kvällarna, vi har hängt och kollat på film, vi försöker spara in pengar nu till vår New-York resa i mellandagarna, för det kommer kosta pengar, ganska mycket också.

Igår (torsdag) så var ungarna lediga från skolan, det var judiskt nyår, och även om min familj är katolsk, och barnen går i katolska skolor så var de lediga. Jag tror att man bestämmer det på statlig nivå, eller kanske även områden om de ska ha det eller inte, så det var inte alla barn i USA som var lediga. I alla fall så var vi på djurparken, jag, själv med tre pojkar, det är dömt att misslyckas redan på förhand, men det gick bra! Vi hade kul och jag hade koll på alla. Jag blev tröttare än pojkarna, även om de sprang runt 10 ggr mer än jag. Kände mig stolt att jag lyckades med dagen så bra, för jag körde i Washington, nästan i downtown, i trafikstockning, och jag klarade av det, och sen att ingen pojk bröt ihop och alla var glada!

På kvällen gjorde jag svenska pannkakor, med mjölk som faktiskt smakade mjölk, för tro mig, en del mjölk här smakar skit. Det var så gott så jag nästan började gråta! Jag njöt av dem så länge, och åt alldeles för många, men resten av den kvällen var jag uppe på moln! Tänk vad mat kan göra med ens humör :D

Lite bilder från veckan:

Hela Gänget!


Det danska faryget, om man kollar noga ser man den danska flaggan långt åt höger.


En specialitet i Philadelphia, cheesestake, det var faktiskt godare än vad det ser ut :P





Det bästa på länge!


Mina egna små apor!


I helgen är det taste of Bethesda, där restauranger är ute på gatan och gör smakprov åt folk, det ska bli kul, och gott! Annars får jag se vad som händer, vi ska nog se bio ikväll, vill verkligen se Dolphin Tale!

Hoppas alla hemma i Sverige har det toppen!

Puss o Kram
Matilda

Tjoho

Publicerad 2011-09-22 16:29:18 i Allmänt,

Jag har varit här i över en månad, en månad! Helt sjukt, tiden har gått så sjukt snabbt! Det har hänt mycket skoj under senaste tiden, jag var i Washington med Elina, i Pittsburgh med min värdfamilj, och träffat en herrans massa nytt folk, älskar det här livet mer och mer!

Washington var helt underbart, och jag skrev i förra inlägget att det tog 45 minuter med tunnelbanan, glöm det! Det tar 15 minuter, det är ingenting. Vita Huset var magiskt, många säger att man blir besviken när man ser det, men jag fick rysningar, så coolt :D.
Vi skulle kollat närmare på Washington Monument, men det blev sprickor i den på grund av jordbävningen, och det ska ta ett år att fixa, så om turen är på vår sida, så hinner man se den precis innan man åker hem.
Vi var också på American National History museum, och the Archives, där de har the Declaration of Independence bland annat. Vi sprang dock igenom båda två, hann inte se hälften. Det var en ny utställning i American National Histoty museum om 11 september, men när vi kom dit så hade utställningen precis stängt för dagen, så typiskt...

Pittsburgh var awesome! Hela staden är uppgyggd runt tre floder som korsar varandra så det är mycket broar, vilket är väldigt vackert. Arenan för basebollen var enorm, inte för att jag hade tänkt mig något annat. Mer amerikanskt än vad det var där kan det knappast bli; nationalsporten med massa patriotiska amerikaner, skräpmat, öl, och mera skräpmat. Baseball kan vara ganska tråkigt, det fick jag uppleva :P. The Pirates (som Pittsburghs baseballslag heter) gjorde två av sina sämsta matcher under hela denna säsongen, det var lite typiskt, men det gjorde ingenting, jag var där, lärde mig sporten och njöt :).
Det var kul också att umgås med familjen, utanför mitt jobb, jag känner att jag får bättre och bättre kontakt med föräldrarna, och mer och mer som en i familjen.

Ungarna har dock inte varit alltför bra, de har börjat testa mig nu, de föröker tänja mina gränser och se hur långt jag kan gå, och det har varit lite frustrerande. Förhoppningsvis kommer detta gå över snabbt, jag ska bara hålla mig till mina principer och ha tålamod. Missförstå mig inte, pojkarna kan vara så söta och snälla som bara barn kan vara, i skolan hade den äldsta killen målat svenska flaggan, och den yngsta killen engagerar sig i vilken kostym jag ska ha på mig på Halloween, och om hur nära jag bor Tomten. De är söta, mitt jobb är att se till att de är söta 24/7 :P.

I tisdags var hela AuPair gänget (Martin, Fiona, Mariana, Gaby och jag) på en musikal i Washington, Oklaholma. Hade aldrig hört talas om den innan och hade ingen aning om vad den skulle handla om, men det är visst en utav de mest omtyckta musikalerna i USA. Den var så bra, mycket bättre än väntat! Vi träffade till och med en utav skådespelarna, i en mataffär utanför tunnelbanan, haha, det var lite oväntat! Denna snubbe hade spelat på många Broadway shower, bland annat skönheten och odjuret. Vi tackade i alla fall så mycket för en bra show och vi tog ett kort med honom. Lite fräckt ändå!

Det är en del saker som får mig att tänka på hemma, som denna veckan gjorde jag frysta bananer med choklad och strössel, vilket tog mig tillbaka till UV-lägrerna, det var tider det! Och igår åt jag havregrynsgröt med mjölk, hjälp vad gott det är, väldigt underskattat, det slår pannkakor med sirap tusen gånger om! Så det jag saknar mest är maten, helt klart.

I helgen är det Philadelphia som gäller, åker tidigt på lördag, kommer hem sent på söndag, det ska bli riktigt roligt!

Här kommer lite bilder!


Ja, ni kan ju gissa vad detta är..



Pittsburgh





Efter Baseballmatchen så hade de ett enormt fyverkeri, antagligen det största jag någonsin sett, så fint :)


Det var nog allt tror jag!
Puss o Kram
Matilda

Lite mer vuxenpoäng?

Publicerad 2011-09-02 22:55:32 i Allmänt,

Först måste jag bara säga att jag verkligen börjar gilla mitt nya liv här, det är riktigt kul! Ja, jag jobbar, och jag jobbar 45 h/vecka, men hallå, har ju hela helger lediga och de flesta kvällar, ganska soft :). Då kan man ju hitta på hur mycket skoj som helst, denna vecka har jag gjort något varje kväll tror jag (det är därför jag inte uppdaterat bloggen mer). Fiona från tyskland och Martin från danmark är mina trogna vapendragare, så vi hänger en hel del. Ikväll ska jag och Martin på någon slags au pair BBQ, jag känner endast Martin, men det ska bli kul att träffa en massa nytt folk! Imorgon står shopping på schemat, har inga kläder! Till och med mellankillen i familjen frågade varför jag alltid hade på mig dem shortsen... När ett barn säger något sånt, då vet man att det är dags att handla.

På söndag ska jag in till Washington, för första gången, längtar! Får se vad man väljer att se, man kan inte se allt på en dag, och jag har ju bara 45 minuter med tunnelbanan, så det är inga problem ;).
Är ledig måndag också, Labour Day, vad man nu gör då, någon sade att det var som första maj hemma, man demonstrerar och umgås med familjen, här är det också "den sista sommardagen", som man ska njuta av ordentligt innan den mörka hösten kommer.

Det har varit varmt här, aldrig under 25 på dagarna, jag är ju inte jättemycket för värme, men det har faktiskt varit ganska skönt, men ser ändå fram emot hösten :).

Är så sjukt glad för min värdfamilj! Föräldrarna är verkligen toppen, och ungarna med för den delen. Älskar huset, det är enormt! Måste ta lite bilder och ladda upp. Maten kanske inte är den mest hälsosamma alltid, men jag ska börja träna snart, så fort alla pojkarna har börjat skolan, så ska försöka bränna mer kalorier än vad jag tar in (lycka till!!).

Nästa helg är det Pittsburgh som gäller, och två baseball matcher, det ska bli riktigt kul!! Har redan sett massa baseball på tv, min värdpappa är helt galen. Jag förstår inte så mycket, men de säger att det är roligare live än på tv, och ska bli kul att se en annan stad också :).

Saknar dock lite folk från Au Pair skolan i NY, vi hade riktigt kul där, synd att inte alla kunde komma till samma ställe :P.

Just det ja! Under första jobbveckan fick jag vara med om en jordbävning och en orkan, vilken början! Jordbävningen var riktgt läskig, visste inte vad jag skulle göra, det skakade bara i 20 sekunder, och det blev inga skador på huset eller området. Orkanen var ingenting, det bara regnade och blåste, men det skadade väldigt mycket mer på andra ställen, inte kul...

Men hallå, jag är i USA!!! Är så glad att jag åkte hit, skulle ångrat mig så mycket annars!
Jag ska ladda upp bilder, när jag har tid...

Hoppas att alla är lika glada som jag är just nu!

Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela