Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Boston- CHECK!

Publicerad 2012-04-30 02:19:45 i Allmänt,

Ja, nu har jag varit sjukt dålig på att skriva, har verken haft tid eller lust (har varit ganska nere sen Gaby åkte).
Fast det har funnits massa saker att skriva om, Miami, the Navy bal, utgångar och det allra senaste, Boston!

Emma, en svensk au pairr som bor supernära frågade mig förra veckan om jag ville åka till Boston, klart jag sade ja utan att blinka. Grejen var den att vi skulle åka nattbuss på fredagen, i 9 timmar, komma fram i Boston vid 05.50, och för att spara pengar, och tid så skulle vi åka hem redan på kvällen vid 23.20. Väldigt galet, men ni som läser min blogg vet att jag har ganska mycket för mig nu i maj-juni. Hela maj som kommer har jag minst en hel dag med kurser, vi måste läsa som au pairer, och lilla Matilda, som inte tänkte skrev upp sig på två weekendklasser, bägge i maj.... I alla fall så skulle jag på en kurs på söndagen så att bara vara i Boston över en dag, verkade helt perfekt för mig!

Så vi åkte med en sjuk obekväm buss, åkte igenom 5 stater, och kom fram 2 timmar för sent. Annledningen? Om man funderar på allt som kan gå fel på en busstur, så hände det på denna. Vi fick en ny busschaufför som körde vilse, det var felbokat, så flera inte hade en plats och bussen gick sönder, awesome.

Väl i Bioston började vi med att gå till akvariumet, som var väldigt fint, fick till och med hålla en sjöstjärna och krabbor, inte illa! Sen gick vi till ett enormt stort sjöfartyg, som fortfarande funkar, även om det var typ 200 år gammalt. Vi åkte sedan till Faneuil hall, som har alla affärer och restauranger man kan drömma om, även en året-runt julaffär, lite underligt kanske. Vi besökte även Harvard, om det är inte är det mest åtrovärda så i alla fall topp 3, och antagligen bland de dyraste universiteten i hela landet. Lite coolt att säga att man varit där ändå. Tog en tripp till Fenway park, Boston Red Socks hemma-arena, ganska litet faktiskt, men vi fick höra att biljettpriset var det högsta av alla baseball lag, så det jämnar nog ut sig.

Det bästa i Boston var nog ändå hamnen, så sjukt vackert. Jag och Emma bestämde oss för att vi skulle åka på en båt-cruise, i ett solskenens Boston. Mycket bra val av oss, alltid lika kul att åka båt.

Det finns en stadsdel i Boston där det endast finns Italienska restauranger och caféer. Det spelade ingen roll vilken av dem man valde, man var ändå garanterad den högsta kvalitén. Vi tog ett litet mysigt ställe, där jag så klart tog pasta, mums!

Hela dagen avslutades med att trötta ben gå till Hard Rock Café, och ta dessert. Jag kan ju tala om för alla att sen var man trött, så att sova på vägen hem var inga problem!

Jag fick gå direkt till kursen, från bussen, så jag kom inte hem förren vid halv 7. Fatta, jag var borta 3 dagar, utan en säng, jag hade känt mig fräschare. Så det är med stor glädje och stelhet som jag ska lägga mig tidigt och sova fruktansvärt många timmar!

Jag tog inte så många bilder, eftersom Emma har en systemkamera, men här är några i alla fall!

Och efter en lång söndag, så kom jag hem, gick in i mitt rum, och där låg ett grönt paket som jag har lärt sig att älska under mina knappa nio månader här, tack Mamma :D

Det var perfekt att jag fick det just den dagen, jag behövde det verkligen!


Lite försenat påskgodis, Vetlandaposten, skvallerblaskor och ett skatteverkspapper, mitt liv är komplett^^.


Puss o Kram
Matilda

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2012-04-30 20:48:16

Godiset var från OSS, inte bara mamma! hrmm!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela