Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

En vanlig dag

Publicerad 2010-10-20 15:38:53 i Allmänt,

Idag har jag haft en helt vanlig dag i Ingelstad, eller ganska ovanlig för många andra, men för mig har det varit en helt vanlig dag. Hela denna dag har jag varit på skolans djurklinik och har inte haft en enda teoretisk lektion. Som sagt, ganska ovanligt för vissa...

Vi började morgonen med att kolla på en katt som hade en tumör i örat, och jag kan väll säga att det inte luktade rosor direkt... Sedan hade vi en NK hona (normalkastrering honkatt). Det var svårt för veterinären att hitta livmoodern, det var mycket tarmar i vägen men allt gick bra. Efter det var det lite vaccinationer och allmän koll på söta kattungar :). 

Det är inte så att vi eler får titta på utan vi gör verkligen saker, idag fick jag ge sprutor, både under huden och i muskler. Vi skriver också in patienter, för narkosprotokoll om djuret sövs, lyssnar på hjärta, öronmärker, ta bort tandsten osv. Det är verkligen superroligt att få lära sig något i praktiken istället för att läsa in allt. Jag tror att man kommer ihåg saker mycket bättre om man får göra det i praktiken.

Idag gick vi också igenom massa olika preparat för smärtstillande och sövning, så om jag någon gång kommer köra alpfapet, så kommer jag lätt att vinna! Vad sägs som xylazine (den verksamma substansen i en lugnande medicin), Acepromazine (verksamma substansen i en annan lugnande medicin) och atipamezol (verksamma substansen i en uppvakningsmedicin). Det ni!I kväll ska jag ha balkommittémöte och julrevysmöte, ska fösöka hinna med lite matte också.

Puss o Kram
Matilda

Rastlös

Publicerad 2010-10-14 18:05:47 i Allmänt,

Nu sitter jag hemma och har inget att göra, sjukt sugen på bio, får se om jag får med mig resten av gänget också, det verkar inte vara någon annan som är pepp på det, men det kan man ändra på ;)

Jag har varit på Au-pair möte förra helgen, och nu är jag superdupersugen på att åka till USA, fatta vad coolt! Jag ska fylla i en ansökan och sen tar det ungefär 6 månader för dem att hitta en familj, och sen ska familjen ringa till mig och sen ska jag bestämma om jag vill ha just den familjen eller inte. Om jag vill ha det så åker jag på nästa flyg till New York. Den dagen familjen ska ringa kommer jag vara såå nervös, och då ska man försöka prata ordentlig engelska också, dömt att misslyckas. Men om 9 månader är jag antagligen i USA, jag längtar :D

Annars har det varit en bra dag, roliga lektioner, eller ja, slappa är nog det rätta ordet. Magen har också fått sig en omgång på grund av allmänt flummryck med mupparna. Tänk vad bilder kan vara roliga på folk som spelar fot-och brännboll :P

Denna vecka har också balkomittén kommit igång, och denna bal kommer att bli den bästa någonsin i Ingelstads historia! Har också fixat vem som ska ta hand om frisyr och smink, och det bästa av allt är nog att Klara och jag ska gå till samma person, sjukt skoj :D. Nu är det bara klänning som ska inhandlas...


Letar efter ny, bra musik, för jag har tröttnat på det mesta på min spellista, men vet inte riktigt vart jag ska leta. Förslag?

Nu det senaste har jag verkligen börjat inse hur lyckligt lottad jag är, jag har en kärleksfull familj, helt underbara vänner och skolan är hur rolig som helst! Jag menar hur många är det som är glada när man ska åka till skolan? inte så många gissar jag på. Så varför klaga över småsaker om man redan har allt som faktiskt spelar roll?

Denna veckans matte har faktiskt gått förvånadsvärt bra, och det är något att verkligen vara glad för :)) Om jag klarar g i matte c, då blir jag bli glad, men sannolikheten är ganska liten..

Nepp nu ska jag göra operation "få Klara, Jennie, Anna och Emelie med på bio" Önska mig lycka till!

Puss o Kram
Matilda

ville bara säga hej :)

Publicerad 2010-10-03 19:53:03 i Allmänt,

Ja, det var ett tags sen nu, men varje gång jag ska sätta mig och skriva i bloggen tycker jag att jag har inget intressant att skriva om, men nu tvingar jag mig själv att skriva ihop något ;)

Har inte kommenterat valet, men jag kan säga såhär; de som röstade på sd är idioter och jag tycker att Alliansen ska göra vad som helst för att få majoritet. Jag säger inte vilket parti jag röstade på, men i vilket fall så ska inte det bli omval för det gynnar sd. Jag lägger upp en länk från youtube där Soran, ni vet komikern har hittat ett intressant klipp... http://www.youtube.com/user/Soranismail?blend=2&ob=1#p/a/u/2/4JA4TC8anM0

I övrigt är jag glad, dessa veckor på skolan har varit helt galet roliga, så om man vill ha riktigt skoj - bo på internat ;)

Nu börjar skolan komma igång, även om det kanske inte är världens plugglinje jag går så börjar vi få lite att göra. Eller jag har börjat med matte c, och jag är den enda som läser det som individuellt val, så det är jag och en lärare på lektionerna, så jag får iaf den hjälp jag behöver :P. I vilket fall som helst börjar det bli svårt, sjukt svårt. Vår klass har inte heller läst klart matte b, har hälften utav timmarna kvar, så jag läser de pararellt, det gör allting 10 ggr svårare, men jag får skylla mig själv. Jag antar att jag måste fokusera på mitt mål; högskoleutbildningen. Jag vill så gärna nå dit, men det hela skulle ha varit snäppet lättare om jag slapp läsa matte c...

I natt vaknade jag av hosta. Alltid lika trevligt... Så jag låg vaken i en timme innan jag kunde somna, irriterande. Önskar att hostan kunde sluta typ nu, för jag vill ut och springa, är ju helt rastlös får nippran alltså.

Jag kan ju också säga att jag blev medlem i balkomittén, surprice ;). Kanske inte så bra, med tanke på min två månaders praktik i Luleå i vår och matten, men jag vill så gärna göra balen den bästa någonsin på Ingelstad. Jag ser ändå fram emot det, för det ska bli roligt, nu är det bara att börja leta klänningar och partner :S

Puss o Kram
Matilda


Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela