Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Dag 28

Publicerad 2011-03-31 15:55:41 i Allmänt,

Något jag saknar.
-
Just nu saknar jag allt folk på skolan, om man brukar umgås non-stop 5 dagar i veckan så är det svårt att vara isär så länge. Saknar framför allt Klara, Jennie och Anna, hur ska jag kunna klara mig utan er efter studenten? :(
Jag saknar också självklart alla kompisar hemma, familjen, och hundarna.
-
Något jag saknar, varje dag är min pappa, önskar att jag hade kunnat lära känna honom bättre innan hans liv var slut.
-
Även om det knappt är vår än så saknar jag att åka skidor. Jag hade inte chansen att åka så mycket i vinter, varför är det bara jag i familjen som tycker om det? Om alla tyckte om det så kanske man kunde åka en gång per år åtminstånde till fjällen, men tyvärr. Att åka skidor är bland det bästa jag vet, och jag hoppas att det blir mer sånt framöver!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 27

Publicerad 2011-03-29 19:42:38 i Allmänt,

Min favoritplats.
-
Hmm, väldigt svårt att välja bara en! Det finns dock en plats som jag saknar extra mycket nu när jag är i Luleå. Det är all naturen kring huset hem-hemma. Det är så avslappnande att komma hem och se all grönska och höra alla fåglar. All stress som jag kanske haft försvinner så fort jag går utanför dörren. Det är så härligt att gå i skogen med hundarna och bara njuta av naturens alla ljud, då får man rum med sina egna tankar lite bättre. Skogen är en rensingsplats för mig, hur kul det nu låter :P
Jag får inte den känslan i alla skogar och stigar, antagligen är det för att jag känner mig helt trygg och känner naturen hemma lika bra som min egna ficka, vet exakt vilka träd som står vart.
Det är speciellt fint när det blir vår och björkarna slår ut, man kan inte bli annat än glad när man ser alla knoppar!
-
Önskar att jag hade en bild, men har ingen bra, får fixa det någon gång!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 26

Publicerad 2011-03-27 11:33:46 i Allmänt,

Mina rädslor.
-
Min största rädsla jag har är att någon i min familj blir allvarligt skadad eller dör. Jag vill inte förlora ytterligare en familjemedlem, det räcker gott och nog som det är. Om jag inte vet vart någon är, eller kommer inte hem på utsatt tid blir jag superorolig och ringer fullständig ner personen tills den svarar. Jag förväntar mig alltid då det värsta. Väldigt jobbigt och energikrävande kan jag säga, för oftast är det ju inte så farligt alls.
-
En lite mindre allvarlig grej jag är rädd för det är att inte lyckas med allt som jag vill, för det är en del. Jag vill ha en karriär som jag blir framgångsrik i, jag vill ha kul och ta vara på livet,  småningom vill jag ha familj också. Jag måste lyckas, annars lär jag bli deprimerad :P. Har alltid haft höga ambitioner, det kan komma ifrån lågstadiet då jag inte var bra på något alls, jag fick extrahjälp i allt, men sen höjde jag mig och blev helt plötsligt lika bra som alla andra. Jag vill nog inte komma tillbaka till det då jag är bland de sämsta, jag vill utmärka mig.
Det finns inget direkt djur jag har superfobi för, visst jag tycker inte om huggormar eller snokar som slingrar vid fötterna, men tama ormar kan vara riktigt mysiga. Spindlar är väll inte favoritdjuret heller, men bara de inte är håriga går det bra ;).
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 25

Publicerad 2011-03-26 12:47:15 i Allmänt,

Det här är jag bra på.
-
Det är ganska svårt att komma på grejer man är bra på, men här är några:
 • Jag är bra på att prata framför grupp, jag tycker om att ha muntliga redovisningar jag tycker faktiskt att det är roligt, vilket är lite speciellt.
 • Jag är målmedveten, har jag bestämt mig för något så blir det så.
 • Jag tror att jag är medmänsklig, men det kanske inte jag ska avgöra :P
 • Jag är bra på att veta hur man kan framhäva eller dölja kroppsdelar med kläder, tex om man har små fickor på byxorna så blir rumpan större, eller att man blir längre om man har kjol som slutar strax före knät.
-
Har svårt att komma på fler!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 24

Publicerad 2011-03-25 19:08:35 i Allmänt,

Det här får mig att gråta.
-
Jag är inte superkänslig men jag kan gråta till filmer, som till a walk to remember, den filmen är supermysig. Jag kan också gråta till serier, men då måste det vara ett bra avsnitt! Det brukar vara lättare att gråta till lite mesigare saker om man inte har gråtit på länge, man har närmare till tårarna då på något vis.
-
Senaste gången jag grät var till det sista avsnittet av Klass 9a, väldigt pinsamt, men det var så fint när alla skulle ta farväl till pedagogerna och man såg verkligen vilken insats och hur betydande de hade blivit för barnen. Alla ungdomar hade förändrats och om det inte var uppenbart förut så har lärarna en sjukt stor del i motivationen och betygen. De har all makt.
-
Tillbaka till ämnet. Jag har väldigt lätt för att gråta om någon annan gör det, eller om jag känner för någon annan. Jag har nästan att lättare att gråta för någon annan än mig själv, håller nog igen lite om det handlar om mig själv, jag biter ihop mer.
-
Jag gråter om jag har svikit mig själv på något sätt, tex inte tränat tillräckligt, inte fått det betyget jag ville ha, eller om jag har gjort bort mig. Jag gråter också om någon anklagar mig för något, eller säger elaka saker, har svårt att ta emot negativ kritik.
-
När någon närstående dör så vill jag gärna verka stark, men jag lipar gärnet när jag är ensam, men det är inte alltid att jag klarar av att hålla mig så länge.
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 23

Publicerad 2011-03-24 19:44:00 i Allmänt,

Mitt hem.
-
Just nu har jag två hem, mitt hem i Ingelstad och hemhemma. Det tog inte lång tid förens jag började kalla Ingelstad för mitt hem, eller inte Ingelstad utan huset där vi bor. Emelie har en kudde där det står My home is where my heart is, och det stämmer väldigt bra, i Ingelstad har jag många utav mina kompisar och tänk vad kul man har haft det där. Jag kan fortfarande inte fatta att skolan är slut snart, att tre år har flygit förbi ganska, sorgligt... Så snart kan jag inte kalla Ingelstad mitt hem :(
-
Ingelstad har varit som mitt andra hem, medan mitt första hem har varit där jag har bott i hela mitt liv. Huset ligger mitt ute i ingenstans och är ett typiskt hus med röd färg och vita knutar. Är väldigt glad för att jag har växt upp på landet, det har alltid varit så fridsfullt och man har lärt sig att uppskatta naturen. Jag tycker om huset, men jag tycker definitivt inte om mitt rum, ska inte säga vilken färg det är på väggarna där. Kan ju säga att jag hade en period i mitt liv där bara en färg gällde, och det var då jag skulle tapetsera om, blev trött på det efter ett halvår. Jag var dock 13, men i alla fall...
Det är dock tveksamt om jag någonsin kommer flytta tillbaka på riktigt igen. Jag kommer vara hemma denna sommaren men sen ska jag till USA och sen kommer jag börja plugga, men jag vill inte flytta tillbaka heller, men jag vill ha en bas, i fall inte allt går som jag vill.
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 22

Publicerad 2011-03-23 20:04:45 i Allmänt,

Det här upprör mig.
-
Det som upprör mig mest är orättvisor såsom krig, felbehandlingar, sjukdomar och svält. När jag ser sånt blir jag väldigt frustrerad eftersom jag vet att jag själv inte kan göra något åt det, att det händer medan jag står och tittar på.
-
Jag blir upprörd när någon människa sviker, eller på något sätt sårar en annan person, det spelar ingen roll vem det är, jag blir lika upprörd i alla fall.
-
När en person ignorerar en, eller idiotförklarar en typ som vid praktiker :P. En del tror verkligen att man inte kan någonting, men denna gången har det varit förvånadsvärt lite sånt, skönt!
-
Jag blir inte upprörd, men irriterad på folk som tror att allt kretsar kring de. Det spelar ingen roll hur alla andra mår, bara man själv mår bra. De kan prata om sig själva i timmar, utan att någon annan får en syl i vädret, hallå? Det finns fler än du! Tänk på andra istället, världen mår bättre då.
-
Jag försöker verkligen lyssna och vara till hands så mycket som jag kan, jag vill vara den personen som man alltid kan komma till. Jag hoppas att jag lyckas någorlunda.
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 21

Publicerad 2011-03-22 19:34:21 i Allmänt,

Mina dåliga sidor.
- Oj, vart ska jag börja :P? Jag har stor tendens till att när jag väl blir sur så kan jag inte släppa det förren lång tid senare. Det spelar ingen roll varför jag blev arg, jag är lika sur lika länge i alla fall.
- Sen har jag så höga krav på mig själv att jag blir sjukt besviken om jag inte lyckas, men å andra sidan så kämpar jag för att uppnå det jag vill.
- Om jag inte får äta var 3:e timme så blir jag helt lam i kroppen och humöret blir lidande..
- Jag är väldigt kvällstrött, även om det har förbättrats under de senaste åren, så har jag svårt att hålla mig uppe.
-
-
Man ska inte fokusera på det negativa sidorna man har, men om man är medveten om de så vet man vad man ska förbättra, och bli en bättre människa.
Till varje negativ sida finns också en positiv!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 20

Publicerad 2011-03-21 19:45:34 i Allmänt,

Mina förebilder.
-
Svårt! Jag har inte en speciell förebild, utan jag tar det bästa från människor och sätter ihop det. För det finns ingen människa som är perfekt. Dock kan jag beundra saker hos människor. Jag beundrar ödmjukhet hos stora kändisar, tex Beyonce, hennes kändiskap har verkligen inte fått henne att tappa greppet som ändå många stora artister gör.
Jag beundrar människor som lyckas utanför Sveriges gränser, både artister som lyckas utomlands och människor som får drömjobbet (jag menar då förstås inom FN :P).
-
Det finns också många människor i min närhet som jag beundrar, som mina vänner, jag har verkligen världens bästa vänskapskrets! Alla har något som jag beundrar och själv vill ha lite mera av. Klara är en av de som jag verkligen beundrar, hon värdesätter andra högt och vill alltid lyssna. Sofia, Moa, Kajsa, Emelie, Anna, Jennie, ni är alla helt underbara!
-
Personer som vågar göra saker som alla borde göra, som tex stoppa våld som sker på gatan, hjälpa bortsprungna barn, personer som gör vardagluga hjälteinsatser. Själv har jag aldrig ställts inför en sådan situation, men jag önskar verkligen att jag är den som agerar.
-
Jag beundrar folk som är medmänskliga, som sätter andra före en själv och vill lyssna/hjälpa andra människor som Frida Gustafsson. Hon har många egenskaper jag beundrar och vill ha,.
-
Det viktiga med förebilder är att man själv vill bli en bättre människa, vilket i sin tur hjälper hela samhället till att bli mer medmänskligt.
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 19

Publicerad 2011-03-20 12:10:13 i Allmänt,

Detta ångrar jag.
-
Alla människor ångrar saker de har gjort, eller inte gjort. Det finns många saker som jag har sagt som jag vill få osagt, men det har ändå löst sig så småningom. Att inte ta vara på upplevelser kan jag ångra riktigt mycket, att man inte åkte iväg och gjorde det där när man hade chansen osv. Ändå tycker jag att jag tar vara på upplevelser så mycket som möjligt. Jag har åkt på språkresa, vilket jag skulle ångrat om jag inte gjorde. Jag ska åka till USA, och det är en upplevelse jag inte vill missa!
-
Det finns småsaker man ångrar, hela tiden, men det finns inga direkt stora saker som jag har ångrat i år och dar. Jag är en sådan person som försöker tänka innan jag talar, och då brukar det som kommer ut vara hyfsat okej.
-
Om jag väljer bort träningen en dag, så ångrar jag det väldigt mycket, brukar sluta i att jag får sån panik att jag gör lite sit-ups i alla fall.
-
Det var allt som jag ville ha sagt idag!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 18

Publicerad 2011-03-19 22:01:08 i Allmänt,

Ett pinsamt ögonblick.
-
Oj då, vart ska jag börja? Det finns så många pinsamma grejer jag har gjort!
-
En klassiker är att jag har pratat om en person och sen får jag reda på att personen satt precis bakom, inte roligt... Men hela vårt gäng i skolan är allmänt bra på att göra bort sig tycket jag :P.
-
Jag har också en tendens till att göra bort mig på praktikplatser, brukar lyckas med det minst en gång. På en praktikplats så lyckades jag bränna hål på golvet, inte så lyckat. På en annan så gjorde jag ett pappersarbete på två timmar, sen kom en och sade att jag hade gjort allt helt fel så de var tvugna att kopiera upp nya papper...
-
Än så länge har jag inte lyckats med att skämma ut mig på min nuvarande praktikplats, men det är ju 5 veckor kvar, så än finns det tid ;)
-
Alla gör bort sig, allt man kan göra är att skratta åt det och gå vidare, något som jag behöver träna på!
Puss o Kram
Matilda

Dag 17

Publicerad 2011-03-18 20:26:36 i Allmänt,

Barndomsminne.
-
Ett minne som jag minns starkt var när jag var 10, 12 kanske. Det var inför första uppvisningen med Joy-kids i Stockaryd för mig, jag hade bara gått den terminen och kände inte alla coola stockarydsbor jättebra ( typ Kajsa, Sosso, Klara, Pip med flera), men tyckte ändå att det var kul att lära känna nytt folk. I alla fall så var det generalrepetition för uppvisningen dagen efter. Jag var lite nervös kom jag ihåg, vet inte riktigt varför. Jag blev avsläppt av min mamma och jag sade hejdå och skulle slänga igen bildörren. Det var bara det att jag drog igen dörren när mitt finger var mellan. Jag tog upp dörren igen och kände hur det bultade i fingret. Jag satte mig i bilen igen för att låta den värsta smärtan försvinna. Jag visste att jag var tvungen att gå in, man kunde ju inte missa generalrepitionen!
Tillslut så tog jag mig ur bilen och gick in i kyrkan och när jag kom in var hela min dansgrupp i dörröppningen och frågade var det var som hände och tyckte allmänt synd om mig. De hade väntat på mig och kollat ut genom fönstret och sett när jag klämde mig.
Då förstod jag att jag var en i gänget, en ganska skön känsla. Så även om fingret ömmade och bultade något enormt så var jag ändå glad eftersom jag visste att jag var en av alla andra, lite gulligt så där ;)
-
Kan ju tillägga att hela fingret blev helt blått och nageln åkte av så småningom :P
-
Kom ni ihåg?
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 16

Publicerad 2011-03-17 18:53:24 i Allmänt,

Första Kyssen.
Om jag ska vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg min första kyss, lite tråkigt men jag lade inte så stor vikt vid det. Kanske är det så att jag inte kommer ihåg det eftersom det inte var på någon som jag fortfarande tycker om, det var inget betydande, hur hemskt det nu låter!
Jag hoppas att jag hittar någon snart som jag verkligen tycker om, då kommer jag nog komma ihåg våran första riktiga kyss. Så man kan nästan säga att jag inte upplevt den första kyssen än, jag har inte hittat någon att dela den med.
Puss o Kram
Matilda

Dag 15

Publicerad 2011-03-16 19:21:23 i Allmänt,

Mina Drömmar.
Jag har många mål och drömmar som jag vill uppnå, här är några:
-
Jag har höga karriärsmål, och då inom statsvetenskap som det ser ut just nu. Jag tänker mig att jag vill jobba inom någon stor organisation som BRIS, rädda barnen eller till och med FN. Just nu letar jag lämpliga universitetsprogram, och har hittat några stycken, men kan inte bestämma mig. Det jag vet är att jag vill komma högt upp, jag vill kunna göra skillnad, det är stora mål, men jag hoppas på att jag kommer en bit.
-
Med tanke på att jag har så stora karriärsmål så kommer jag antagligen skaffa familj ganska sent, men någon gång vill jag sakffa familj. Då ska jag bo i ett stort hus med liggande paneler, och med en maffig ingång, tänker mig att det ska likna huset i the notebook ;). Om jag har så mycket pengar det är en annan sak, men man kan altid drömma.
-
När jag har tid ska jag definitivt skaffa en grand danois, de är så sjukt fräcka. Fatta att gå ut med en sån, då får man respekt, det gäller bara att man har uppfostrat den ordentligt. Det är något som jag drömt om länga och till skillnad från mina tidigare drömmar så är den här inte helt omöjlig att uppnå :P.
-
Framför allt vill jag ta vara på livet och ha så kul som möjligt!
Puss o Kram
Matilda

Dag 14

Publicerad 2011-03-13 12:35:44 i Allmänt,

Dåliga vanor och laster.
-
En last/dålig vana jag har är att jag inte tror tillräckligt på mig själv, alla andra tror mer på mig än vad jag gör. Det gör att jag inte vågar göra saker som jag egentligen skulle klara av. Jag har blivit bättre på det genom åren, men jag har fortfarande lång väg kvar.
-
En annan dålig vana är att jag överanalyserar allt, jag undrar och funderar hela tiden över vad folk säger, vad det kan betyda, eller antar att folk tycker en viss sak om mig bara för att jag får en blick, och tror att minsta signal betyder något mycket mer. Jag tror dock inte att jag är ensam om det som tjej, vi är specialister på att överanalysera, eller?
-
Jag har ett visst kontrollbehov och jag tar på mig saker att ansvara för, för då vet jag att jag gör det så bra som möjligt. Det kan i och för sig både vara en dålig vana och en tillgång, det beror helt på situationen.
-
Har tusentals mer säkert, men kommer inte på några fler just nu..
Puss o Kram
Matilda

Dag 13

Publicerad 2011-03-12 09:31:17 i Allmänt,

En vanlig dag hemma hos mig.


Jag brukar gå en långpromenad med hundarna direkt på morgonen, sen äta frukost med familjen och uppdaterar mig om vad som händer i allas liv. Det är så skönt att få frisk luft på morgonen, man blir så glad.
Sen kanske jag tränar ett rejält styrketräningspass så hela kroppen blir helt slapp, då kan retsen av dagen gå utan att jag har dåligt samvete.
Jag brukar umgås med min syster i Stockaryd om helgerna och busa med hennes kisse. På kvällarna umgås jag med mina vänner, då kan kvällen bestå av innebandy och sen tjejkväll hos någon, eller så går vi ut.
-
Så brukar en helgdag se ut hemma hos mig, kanske inte den mest spännande, men det är då som jag vilar upp mig från skolan, där man inte får så mycket sömn, det finns roligare saker att göra där!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 12

Publicerad 2011-03-11 20:00:11 i Allmänt,

10 saker du inte vet om mig.
-
 • Att jag just nu har en diet som jag håller. Det innebär att jag inte ska äta några kakor, saft, läsk, godis, pizza osv. Detta gör jag för att jag vill få bort mitt sockersug, och få ut det maximala av min träning.
 • Jag älskar att dansa och att släppa loss på dansgolvet!
 • Jag har väldigt höga ambitionsmål, jag vill komma någonstans i livet, göra skillnad.
 • Mitt drömjobb är att få jobba på FN.
 • Är väldigt självkritisk.
 • Får panik om jag inte tränar, känner mig genast tjockare.
 • Är inte alltid så ordentlig som folk tror.
 • Plattade mitt hår i två år, nästan varje dag och lät det aldrig självtorka. Sen upptäckte jag att jag hade ganska fina lockar :P
 • Kan fortfarande alla repliker i Astrid Lindgren filmer, lite pinsamt...
 • Att jag ska till USA som au pair i ett år efter studenten.
-
This is me ;)
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 11

Publicerad 2011-03-10 19:40:26 i Allmänt,

Mina syskon.
Jag har två syskon, en storasyster och en lillebror. Min storasyster heter Johanna och är 21, hon pluggar till sjuksköterska i Jönköping, och bor med sin pojkvän i Stockaryd. För några år sedan så bråkade vi ganska ofta, men nu har vi kommit närmare varandra, antagligen för att vi båda har mognat någorlunda.
-
-
-
Min lillebror heter Simon och är 14 år. Han och jag pratar mycket musik och sport, vi har oftast ganska lika smak. Jag kan vara lite hård mot honom ibland, men vi kan ha riktigt kul tillsammans.
-
-
-
Bägge betyder väldigt mycket för mig, och jag är väldigt glad för att jag har dem!
Puss och kram
Matilda

Dag 10

Publicerad 2011-03-09 19:35:12 i Allmänt,

Mina bloggfavoriter.
Om jag ska vara ärlig så läser jag inte så mycket bloggar, har inte riktigt hittat så många som är intressanta. Jag har hittat Colorelles modeblogg som jag brukar läsa. Hon skriver om mode och tar mycket bilder på kläder, smycken och möbler. Tycker hon har väldigt cool stil, även om jag själv inte vill efterlikna den, men jag hittar mycket inspiration där som jag använder. Jag får också reda på vad som är det senaste inom mode genom att läsa hennes blogg.
-
Har försökt att hitta någon bra sportblogg, men utan resultat, om någon vet så skriv!
-
Läser också några utav mina kompisars bloggar. läser bland annat Rebeccas, Annies och Julias.
-
Om någon har några synpunkter på hur jag ska förbättra min blogg, vad jag ska skriva mer om, sluta skriva om eller börja skriva om så tyck till! Vill veta vad folk är intresserade av!
-
Puss o Kram
Matilda

dag 9

Publicerad 2011-03-08 21:19:34 i Allmänt,

Min tro eller livsfilosofi
-
Detta är något som jag funderar och reflekterar över ofta, jag vill tro att det finns en annledning till att jag sattes på denna jord.
-
Jag tror att det finns någon högre makt, om det är gud, ödet, det finns någonting som är större än mänskligheten. Det sker saker som är mirakel, frågan är bara vart de kommer ifrån. Det vore enkelt att tro på kristendomen, och jag önskar att jag gjorde det, men jag har inte fått något tecken på att Gud finns, jag måste se för att tro. Jag är konfirmerad och umgås med många kristna, men ändå är jag inte övertygad, skulle vilja bli det, för jag får nästan panik när jag tänker på att jag bara kommer ruttna upp efter mitt jordeliv.
-
Jag vill tro att det finns en mening med allt, det är mycket lättare att handskas med svårigheter då. Jag vill också tro att efter motgångar kommer ljuset. Om man lever ett bra liv, så får man det bättre. Jag vill veta varför min pappa dog, hoppas att det bär med sig något gott i framtiden, har dock väldigt svårt att se det, och kommer nog kanske aldrig göra det. Kanske är det så att jag inte skulle blivit samma person om han fortfarande skulle vara i livet, kanske...
-
Nu tror jag att ingen orkar läsa mer om mina djupa tankar, men det är skönt att skriva av sig ibland.
Puss o Kram
Matilda

Dag 8

Publicerad 2011-03-07 19:26:19 i Allmänt,

Mina favoritsaker
Här kommer en lista med saker som betyder
 • En gammal kikare som min pappa gav mig när jag var kanske 5 år, och det är ett utav de starkaste minnen jag har av honom.
 • Löparskorna, de var mina bästa vänner under sommaren när jag sprang min halvmara och jag längtar tills det blir barmark så mna kan börja springa igen, det är så kul!
 • Mina kavajer, det är verkligen det bästa klädesplagget! Även om jag har en del, så dras alltid mina ögon mot dem i affärer, farligt!
 • En t-shirt från min språkresa 2008, jag ler varje gång jag ser den.
 • En nalle som jag har haft sen jag var 3, han är som min lyckoammulet, kommer aldrig ha hjärta att slänga den :)
 • Ett foto av mig Emelie, Klara, Jennie och Anna, det fotot påminner mig vilken tur att jag välde det gymnasium jag gjorde, har haft så sjukt kul med de tjejerna!
-
Jag har säkert glömt något, men det var nog de tror jag :)

Första veckan avklarad!

Publicerad 2011-03-06 09:20:43 i Allmänt,

Nu har jag och Emelie avverkat första veckan i Luleå, och det har varit händelserikt!
-
Fantastiskt nog har vi hittat allt, aldrig gått vilse, jag hade åtminstonde räknat med att vi skulle vara mer lost än vad vi har varit.
Vi dock lyckats skämma ut oss på konsum, när alla varor var på bandet och inräknade kom emelie på att hon glömt sin plånbok och det var hon som skulle betala, så då var det bara att fråga snällt om vi kunde springa och hämta den. Väldig tur att vi har så nära till lägenheten!
-
Vi hade köpt busskort, men det visade sig att när vi hoppade på bussen på måndagen så gällde inte det busskortet på de bussarna, suck! Då var det bara att betala, men det visade sig sen att de bussarna vi skulle åka gick väldigt ofta, så det var bara en dag av förvirring!
-
De första dagarna på praktiken var inte roliga, som vanligt. Jag har fått vara inne på operation denna vecka, och då är det svårt att ta egna initiativ, man måste lära sig alla rutiner först. Det är dock svårt att veta rutinerna om ingen talar om det för en, men jag har fått lära mig själv efter hand och efter 3 dagar så vände det och i fredags stod jag nästan still alls. Har varit med om mitt första kejsarsnitt, superhäftigt! Det var så kul att få liv i valparna, eller kul, coolt är väll det rätta ordet.
Hoppas att jag får vara inne  på operation nästa vecka också så att jag verkligen lär mig och får in allt!
Emelie har varit på vårdavdelningen, och för henne har det gått toppen! Det är många härliga människor som jobbar där, vilket är skönt.
Jag tror att jag kommer klara av 8 veckor på djursjukhuset utan problem!
-
Men hjälp vad trött man är när man kommer hem! Vi jobbar från 8 till 5, om vi har tur! Så vi kommer hem vid halv 6 då ska man laga mat och äta, då har klockan blivit 7. Vem orkar göra något vettigt då? Jag hade tänkt att träna några gånger i veckan, denna vecka orkade jag träna en gång. Antar att man måste komma in i det först, hoppas att man inte är lika slut de andra veckorna.
-
Luleå är en väldigt fin stad, med alla affärer man kan tänkas vilja ha, och det har inte varit alltför kallt, minus 7 som mest tror jag. Tur att vi inte kom någon vecka tidigare, för då var det minus 30 varje dag...
-
Än så länge så går allt väldigt bra, och jag tror att vi kommer klara av att vara här uppe! :))
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 7

Publicerad 2011-03-06 08:59:06 i Allmänt,

Vänner.
-
Mina vänner har en enorm betydelse för mig, de hjälper mig må bra och känna mig lycklig. Jag har väldig tur att ha de vänner som jag har, de ställer alltid upp om det är något.
-
För att få bra vänner måste man vara en bra vän själv, och det är något jag verkligen vill och försöker vara, jag vill vara den som man vet att man kan prata med om det är något. Jag hoppas att jag lyckas någorlunda :)
-
Jag har inte bara en vän som jag är supertajt med, utan jag har flera som jag är riktigt bra vän med. Om jag skulle räkna upp alla de som jag har riktigt bra kontakt med så skulle det bli lite tröttsamt att läsa, men ni vet själva vilka ni är!
-
Vi är ett tjejgäng hemifrån som hänger och har gjort i flera år, ända sedan högstadiet, och det är superkul att vi fortfarande kan hålla kontakten, även om alla går på olika skolor. Vi har haft så roligt tillsammans och jag hoppas verkligen att det kan fortsätta för våra tjejkvällar är inte att leka med ;)!
-
Sen har jag väldigt många vänner på Ingelstad, vi är 5 tjejer som bor ihop och som går i samma klass, vi hänger den mesta utav tiden, och så roligt som jag har haft med dem, det är så sorgligt att det kommer ta slut till sommaren... Förutom de har jag ju kompisar utanför klassen, som jag värdesätter högt.
-
-
Några utav alla i tjejgänget! :D
-
-
-
The New Smurfs :D
-
-
Kan ju avsluta med att säga att ni alla betyder så mycket för mig, tack för att ni finns <3
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 6

Publicerad 2011-03-05 11:23:17 i Allmänt,

Om det här vore min sista dag.
-
Väldigt tråkig tanke att tänka, man vill ju leva ett helt och händelserikt liv. Om det skulle ha varit min sista dag så skulle jag ha umgåtts med de jag tycker om, vänner och familj. Jag vet inte om jag hade velat pratat minnen eller bara försöka vara som vanligt, för det blir ju sorgligt om man pratar minnen, man blir bara nedstämd då. Skulle tala om vad alla betytt för mig, så att de jag tycker om vet att de har haft en inverkan på mitt liv. Jag skulle nog bara försöka vara glad, inte tänka på allt jag kommer missa, men eftersom jag har väldigt många planer med mitt liv så kommer det vara svårt.
-
Men som sagt, detta är något som jag verkligen inte hoppas på!
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 5

Publicerad 2011-03-03 19:39:47 i Allmänt,

Vad är kärlek?

Svår fråga!! Jag antar att det är när man känner sig helt trygg i en person och kan vara sig själv med. Någon som man vill vara med, tillbringa sin tid med, och om man blir arg på den personen så förlåter man den lika snabbt igen. Nu tänker jag inte bara på kärlek till en pojkvän, utan också till familj och vänner. Man kanske inte känner kärlek till alla vänner, men till de som man står närmast.
-
Kärlek är något man bör ta vara på och aldrig ta för givet. Uppskatta det du har och säg till de närmaste att de betyder.
-
Puss o Kram
Matilda

Dag 4

Publicerad 2011-03-02 20:57:12 i Allmänt,

Vad bjuder jag på för mat?
NU när jag och Emelie är i Luleå, så blir det en del matlagning, och man kan väll säga att vi inte lyckas med allt :P
Vi gjorde något gott i söndags, lax med potatis och créme fraiche sås, superenkelt. Man kryddar laxen med vitlökssalt och sen tillagar den i ugnen. I såsen har man créme fraiche, vitlökssalt, två skedar majonäs, salladskrydda och lite salt, passar perfekt med laxen!
Inte så avanserat, men det var det bästa jag kunde komma på, återkommer om jag lagar något super någon gång!
Puss o Kram
Matilda

Dag 3

Publicerad 2011-03-01 19:48:08 i Allmänt,

Mina föräldrar.
Min mamma heter Iren och jobbar som förskolelärare, jag liknar nog henne på många sätt, främst genom olika getser och kroppsspråk. Till sättet är vi nog ändå ganska olika för att vara mor-dotter. Vet inte vad jag ska skriva mer riktigt...
Min pappa dog tyvärr för 11 år sedan, vilket är väldigt ledsamt. Jag saknar honom, varje dag. Jag skulle så gärna velat lära känna honom mer, veta mer hur han var som person för jag var bara 7 när han gick bort, då har man inte hunnit skapa sig en riktig uppfattning om personer. Det jag kommer ihåg är att han var snäll, omtänksam och aldrig arg. Kommer aldrig glömma honom.

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela