Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Tunnelseende

Publicerad 2011-05-15 17:08:45 i Allmänt,

Anledningen till att jag går på ingelstad var att jag inte ville plugga ihjäl mig, till och med min mamma förbjöd mig att gå NV eller SP, just för att jag har en tendens att ta allt för på stort allvar. Vi har haft det slappt, ingen tvekan om saken, iblnd har vi haft det lite körigt, men det har man fått ta eftersom vi kan gå veckor utan läxor annars.
Hela denna helgen har jag fått plugga varenda minut som har blivit över, och jag har fortfarande inte gjort hälften som jag skulle vilja ha gjort. Om det inte hade varit så nära studenten hade jag nog gått in i väggen nu, för jag klarar inte riktigt av tre prov och inlämningar på samma vecka, det är över min förmåga. Som tur väl är så har jag fått lite avbrott i allt pluggande, och det har hjälpt mig att inte helt köra ner mig i all skit.
-
I fredags var jag och Michaela och shoppade i Växjö, så sjukt skoj, hon är verkligen en utav de mest genomgoda människor jag känner, är glad för att jag kan kalla henne vän.
-
I går (lördags) så putsade jag och syster alla fönster i huset, lite lagom tråkigt, men allt är bättre än att plugga! På kvällen var tjejgänget hos Fredrik som ska iväg, jag önskar honom stort lycka till! Efter det åkte vi och kollade på eurovision där Eric kom trea! helt sjukt, ni kan tänka er vilken ljudnivå det var om 7 tjejer fullständigt skrek när poängen delades ut^^. Kul hade vi det i alla fall :D. Jag trodde inte att han skulle hamna så högt, även om jag hopades. Annars trodde jag mycket på Irlands bidrag, som var fullständigt galna på scenen och på Azerbaijan, men jag trodde att det bara var vi svenska som tyckte om den, det hördes verkligen att den var svenskproducerad. De vann tillslut, men det var bara det sista som avgjorde, annars gick alla poäng åt alla möjliga håll, tror att det var fyra länder som inte fick en 12:a, ganska ovanligt i Eurovision.
Grattis Eric i alla fall, du förtjänar det! Ni måste medge att han är bland de snyggaste killarna i Sverige, utan någon större konkurrens!
-
Förutom favoriter från Eurovision går också JLO:s album ständigt på min dator, tycker speciellt om I'm into you och Papi, sjukt bra låtar, de kommer man få höra på varenda club i sommar!
-
Nu ska jag försöka överleva denna vecka, wish me luck!
-
Puss o Kram
Matilda

Jobbiga insikter

Publicerad 2011-05-05 17:54:59 i Allmänt,

Nu är snart första veckan efter en 10 veckors frånvaro avslutad i Ingelstad. Först när man kom hit så kändes det som om man redan hade tagit studenten och var här för att hälsa på, så jag visste inte riktigt om jag tyckte det var kul eller inte. Men tänk ändå hur kul man har de här, jag skrattar ju så jag storknar varje dag, har inte insett hur mycket jag saknat det.
-
De 10 veckorna har varit som en försmak över hur det kommer att kännas efter studenten, man kommer klara sig, men utan att inse hur mycket man saknar Ingelstad. Idag är det exakt 5 veckor tills vi tar studenten, bara fem fjuttiga veckor, det går ju över lika snabbt som en vindpust. Om jag ska vara ärlig så är studenten just nu både skitkul och så sorglig. Jag vill komma ut, jag vill göra saker, men alla underbara människor här, inte minst The New Smurfs, vi kommer inte träffas så ofta som man gör nu.
Nu när vi kom tillbaka fick vi också studentmössorna, och 70% av allt vi pratar om handlar om balen, studenten eller förberedelser inför det, mitt huvud börjar fatta att det är nära nu. Ganska tuff insikt.
-
Och eftersom vi har haft vår praktik så sent så kommer ju alla lärare på nu att man måste avsluta alla kurser. Denna vecka har vi fått 6, eller 7 prov utdelade och 3 inlämningar, kul! Dessutom ska betygen vara satta någon vecka innan studenten vilket betyder att vi har 3, 4 veckor på oss att göra allt detta. Visst man kommer klara det, men hallå, man vill njuta de sista veckorna, inte plugga! Det var ganska jobbigt det också.
-
Nu ska jag sätta mig och plugga, en sysselsättning jag kommer ha de närmaste veckorna, ser dock fram emot helgen väldigt mycket :D
-
Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela