Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Melodifestivalen deltävling 4

Publicerad 2012-02-28 18:49:27 i Allmänt,

Det tog ett helt dygn tills jag kunde se fjärde deltävlingen, fast om jag ska vara ärlig så var det inte så mycket jag missade.
Det bästa var när Gina drog till med skämtet att Charlotte Perellis kläning kunde ha räddat Greklands ekonomi, störtsskönt! Hon är ju så sjukt rolig, hennes karriär kommer få en rejäl skjuts efter detta.

Sumering!

Charlotte Perelli- The Girl: Tja, inte en dålig låt, men jag tror att man har sett nog av henne i mello-sammanhang, det räcker liksom. Och att hon fortfarande försöker att vara ung, men det var uppfriskande att se ett sånt nummer, det kan man ju inte säga annat än att det var coolt! Trodde hon skulle gå vidare till andra chansen, men liksom så många andra veteraner så föll hon på målsnöret. Fast, hon hade sagt själv att budgeten skulle spricka om hon gick till andra chansen, helst ville hon åka ut eller gå till final, kanske inte det smartaste att säga..

Opa- Allt blir bra igen:
Man visste från andra fjärdedelstakten att denna låten var en klar åttondeplats, det är ingen i Sverige som lyssnar på sån musik, och speciellt inte i melodifestivalen.

Dynazty- Land of broken dreams: Inte lika bra som Dead by April, men helt okej, värda sin andra chansen plats.

Lotta Engberg och Christer Sjögren- Don't let me down: Hej kom och hjälp, gå i pension tack! Jag tycker Lotta är helt okej, även om hon är lite för mycket veteran för att vara med igen, men Christer? Han är sliskig tycker jag, och hans röst låter ju inget mer än en baslåda. Fast det förstås, den äldre generationen kanske var trötta på alla jättemoderna pop som är mer schlager nu för tiden än dansband, så det är inte så konstigt att låten fick röster.

Hanna Lindblad- Goosebumps: Varför var hon tvungen att göra ett sånt scenframträdande? 80-talet går inte hem längre, även om det är coolt. Låten tyckte jag var bra, det var den jag gick runt och nynnade på efter jag kollat på hela deltävlingen. Låten var värd en 5.e plats, tycker jag.

Axel Algmark- Kyss mig: Väldigt skön kille, han kommer från Tranås också! Man blev hemskt glad av låten, och hans enorma energi. Hela han påminner väldigt mycket om Håkan. Tror inte att folk som gillar den genren kollar på Melodifestivalen, men han fick några röster i alla fall.

Lisa Miskovsky- Why start a fire:
Så skönt med en lugn låt efter alla upptempo låtarna. Hon är sjukt begåvad, och hon har en väldigt bra låt. Jag var rädd för att svenska folket inte skulle förstå storheten i låten, men tack och lov hade jag fel!

Danny Saucedo- Amazing: Han imponerade inte på mig med den låten, sämre än In the Club, och hans röst var inte bra alls. Coolt framförande, men inget mer. Han vill verkligen vinna i år, men det kommer nog inte gå i år. Jag tror att Loreen är ohotad i finalen, eller jag hoppas det!

Tippning inför andra chansen, om jag ska vara helt ärlig bryr jag mig inte, det är ingen låt som är så bra så den borde gå till final, men jag tror att Sean Banan och Andreas Johnsson går vidare.

Puss o Kram
Matilda

Melodifestivalen deltävling 3

Publicerad 2012-02-26 03:26:32 i Allmänt,

Just nu är jag superarg! Jag ville kolla på fjärde deltävlingen men då ska inte den laddas upp förren på söndag, grejen är den att nu är klockan 02.57 på morgonen i Sverige, och då är det minsann söndag!

Fast, jag har ju inte skrivit om deltävling 3 än, så jag tänkte att jag kunde göra det, innan jag stämmer SVT.

Så en liten genomgång då.

Youngblood-Youngblood: Först och främst vill jag säga att det inte funkar att göra en låt som har samma namn som gruppen, det blir egoistiskt på något sätt, man vill sjunga om sig själv liksom. Många nya grupper använder sig av det, för att verkligen få ut sitt namn, men låtarna blir aldrig bra. Skitkass låt, hjälp, inget värde i den alls, för mycket. Killarna var inte så snygga heller, så att de kom till andra chansen var ett mirakel. Sverige behöver grupper, så önskar att de ska tuffa till sig i kommande låtar.

Maria BenHajji- I mina Drömmar:
Webbjokern, som aldrig under sina år har kommit med något vettigt, kom ändå med vad jag tycker var en fin låt, tråkig? Ja, men hon var skicklig, tyckte om hennes röst, men inget andra chansen värde kanske.

Mattias Andreasson- Förlåt mig:
Var det bara jag som tyckte att låten var bra? Helt klart bästa svenska låten i hela mello i år. I mitt huvud var också denna låt värd en finalplats. Jag var helt hundra på att Mattias skulle gå vidare när det stod mellan han och Ranelid (som jag anser är en light version av Thorsten Flinck). Innan så har jag skrivit att jag är så glad för att det verkar som om svenska folket äntligen röstar på låten, och inte artisten, men jag tror jag ändrar mig igen. Det kan vara så att svenska låtar tar längre tis att ta till sig, man behöver lyssna många gånger, sen börjar vi också bli vana vis att aldrig höra låtar på svenska, förutom Veronica  Maggio och Håkan, så i det anseendet kanske det inte var så konstigt. Jag är i alla fall imponerad av att han skrev allt helt själv, och ser fram emot hans skiva.

Love Generation- Just a Little Bit: Ja, ännu ett tecken på att svenska folket gick på droger i lördags. De förtjänade att gå till andra chansen, mycket mer än Youngblood, mycket bättre låt, nummer och allt. Jag tror att det som blev fel var kläderna, för de var inte snygga, det blev för mycket. Men denna låten är mycket bättre än låten förra året, de låter bättre sångmässigt också.

Carolina Walin Pérez- Sanningen:
En låt som jag tror blir bättre efter att man har lyssnat på den ett antal gånger. Jag tyckte den var bra, men passar inte alls i mello-sammanhang, och trummorna i bakrunden, det funkade inte med låten. Hon ska vi nog hålla koll på i framtiden, tror att hon kan hitta på något nytt.

Andreas Johnsson- Lovelight: Låter precis som alla andra låtar som han har gjort, fast lite sämre, så även i detta fallet röstade tittarna på artisten. Väldigt förutsägande, supertråkigt, men alla lite äldre damer tycker ju att han är såå bra. Blev inte förvånad att han gick vidare, det var en av tippningarna som jag faktiskt fick rätt i den kvällen.

Molly Sandén- Crying: Var så rädd att hon skulle ha en medioker låt, att hon skulle vara för tråkig, men oj så fel jag hade! Låten var bra, men hennes insats på scenen gjorde allt, jag fick gåshud, hon sjunger ju som en gudinna! Så jag tror att i stunden så ville nog Eric gärna ha henne tillbaka. Dock verkar hon ha fångat killarna i Youngbloods intresse, såg på ett klipp om vilka de trodde skulle vara största hotet och de sade Molly, och sen var det åtminstonde en av killarna som rodnade och vinkade till henne, och det var den snyggaste av dem, så varför inte, satsa vetja Molly!

Björn Ranelid ft Sara Li- Mirakel: Ni förstår nog själva vad jag tycker om låten, eller det är inte ens någon låt. Jag FATTAR inte hur den kunde komma till finalen, vilka idoter röstade? Antagligen äldre människor, eftersom alla på chattar osv efteråt var extremt negativt inställda till denna låt, så det måste vara folk som inte vet hur man använder datorer. Och stackars Sara Li, hon kunde ju sjunga och allt, huuur kunde hon sjunka så lågt att hon ville ställa upp med Björn? Usch och fy!

En extremt konstig deltävling, inget gick som det skulle, förutom Mollys finalplats då. Ganska låg kvalitet, hoppas på bättre i deltävling 4!

Måste säga att ännu en gång så imponerar Sarah och Gina, vilka grymt bra programledare! Vill ha dem nästa år igen!Så, nu är klockan 03.26, och ännu har SVT inte lagt ut från sista deltävlingen, låt stämningen börja!

Puss o Kram
Matilda

Estelle Silvia Ewa Mary

Publicerad 2012-02-24 17:46:09 i Allmänt,

Tänk vad modiga kronprinsessparet är! De vågade gå emot alla krav och press och välja ett namn som de ville att hon skulle heta. Jag tippade ju på Alice, men nu är jag glad att det inte blev det, nu blev det ett modernt, men ändå ett väldigt vackert namn. Prinsessan Estelle, det klingar fint. Mellannamnen är också modiga, men inte så konstiga kanske, Silvia och Ewa, inte så kungliga namn kanske, men de betyder mycket för kronprinsessparet. Mary är det ända som jag har lite svårt att förstå, är det från kronprinsessan Mary av Danmark kanske?

Herman Lindqvist är en gammal gubbe, som borde hålla sin mun stängd. Tack och lov att det inte blev Ingrid, som han ville! Hur kan han säga att det låter som en nattklubbsdrottning, och en bakelse! Han är gammal och grå, och denna prinsessan står för något nytt, och då ska hon ha ett namn som passar till det. I allmänhet tror jag att de unga är positiva till namnet och de gamla och konservativa är negativa.

Dags för en ny era i monarkin, och jag är glad att Victoria och Daniel kan stå för det.

Puss o Kram
Matilda

Texas

Publicerad 2012-02-24 17:31:59 i Allmänt,

Jo, jag var en sväng i Texas, även om det har tagit sjukt lång tid för mig att skriva ett inlägg om det!

Jag och Elina tog flyget tidigt i torsdags, och landade slutligen i Dallas. Jag kan knappt beskriva hur det var att se Linn igen, så sjukt härligt. Är det inte konstigt att man kan sakna en människa så mycket, även om man bara umgåtts i en vecka, för 6 månader sen. För det var ju så att när vi träffades på flyget i göteborg mot New York, då var det något som klickade till. Det var som om vi blev vänner direkt. Efter en vecka så såg jag henne som en väldigt bra vän. Nu ser jag henne som en av mina bästa. Elina har också blivit en av mina bästa vänner, men med henne har min vänskap växt, och växer fortfarande.

Så jag mer eller mindre bara började skrika och hoppade på stackars Linn, och alla på hela flygplatsen vände sig så klart om. Jaja, alla tre började skratta och vi åkte och lunchade. Hela helgen var perfekt, mycket shopping, i Dallas är shoppingen farlig... Vi kollade på the Vow, som var bra, kunde varit bättre, men Channing Tatum är ju sjukt snygg ändå, en sådan kille skulle man skaffa sig.
På  fredagen gick vi på JFK museumet, ni vet presidenten John F Kennedy som blev skjuten på 60-talet, och han blev skjuten just i Dallas. Det var ganska gripande. Han åkte i en öppen bil, med sin fru och så var det en som skjöt från ett bokförvarings hus. Stackars frun blev ju helt panikslagen. I alla fall fick man veta allt om det, och de har markerat ut platsen när han fick skotten med vita kryss på vägen.

På kvällen åkte vi till ett tivoli med Linns kompis Francesca och jag åkte mitt första fritt fall (applåder tack), jaja inte det största kanske, men ett stort steg för mig.

På lördag var det dags för Rodeo, och det var verkligen alla fördomar man har om Texas och cowboys fanns där. Vi gick in på en saloon, där det var live Country musik, cowboyhattar hängde i taket och äkta cowboys var där inne, och självklart fick man röka hur mycket man ville där. Vi träffade ett äldre par som bodde där, och jobbade, de hade inte en ranch, men de kände många som hade det. Sådana möten kommer man komma ihåg för alltid.

Själva rodeon var sjukt cool. Alla tre hade självklart köpt cowboyhatt och vi satt och skrek för fulla muggar. Det var tjurridning, calvfåning och barrelrace som jag har fått lara mig att det heter. En lite udda sak var att det var en tjej från sverige som var med och tävlade, väldigt förvånande. Vi ville prata med henne, men vi kunde inte få komma in där alla tävlande var. En upplevelse för livet!

Och så var helgen över snabbare än någonsin, och det var en utav mina bästa och roligaste resor någonsin, tack tjejer!

Bilder!
Ja du Linn, jag längtar tills jag får se dig nästa gång!

Puss o Kram
Matilda

Äntligen!

Publicerad 2012-02-23 18:12:16 i Allmänt,

Ja i morse, klockan 7, så fick jag ett sms av Elina: "Sverige har fått en ny princessa". Jag blev så glad, inte för att det blev just en princessa kanske, men att allt hade gått bra, och jag tycker Victoria och Daniel förtjänar det. Men, jag blev ändå lite frustrerad att jag sov när det först tillkännagavs. Det värsta är nog ändå att jag blev så himla stolt, stolt över att vara svensk, vilket man inte skryter med annars. Det är nog så, när man lever i ett annat land blir man mycket mer svensk än vanligt. Men, men, vad gör det en dag som denna?

Namngissning!
- Alice
- Sofia
- Desirée (även om det inte är min personliga favorit)
- Astrid

Jag tror att de kommer ta ett svenskt traditionellt namn, men ändå modernt. Tilltalsnamnet kommer nog antagligen från Victorias sida, medan mellannamnet/mellannamnen kommer vara från Daniel. Funderar nästan helt seriöst att gå upp i ottan imorgon för att få se tillkännagivandet av namn och hertigdöme. Det sägs ju att prinsessan blev till på Gotland, så jag tror att hon får det landskapet!


Grattis säger jag!

Puss o Kram
Matilda

Melodifestivalen, deltävling 2

Publicerad 2012-02-15 01:52:20 i Allmänt,

Ja, i lördags var det dags för den andra deltävlingen i Mello, jag kunde inte se den i lördags, men svt kan visa det på play tills måndag midnatt, så jag såg på den det första jag gjorde när jag kom hem från skidresan (som det förövrigt ska komma ett inlägg om snart). Denna gången var jag inte lika imponerad som på den första deltävlingen. Gina och Sarah var grymma, enligt min åsikt, men låtarna var snäppet sämre, lite som det har varit de andra åren, men den hade ändå sina guldkorn. En summering av låtarna:

Ulrik Munther- Soliders: Tja, måste säga att han sjunger sjukt bra, och han är ett litet charmtroll. Låten var bra, men jag behöver nog lyssna på den mera för att riktigt tycka om den. Det var en utav de två bästa låtarna i startfältet, så det var helt rätt av svenska folket att skicka honom till Globen! Fast jag tror att han kommer komma ganska långt ner i globen, plats 8-10 tror jag, han har inte en tillräckligt bra låt, och han är inte fastsvetsad med svenska folket, än.

Top Cats- Baby Doll: Å nej tänkte jag när jag hörde den, om det är en genre som jag inte förstår mig på så är det rockabilly, tycker det är fånigt. Låten i sig var dålig också, men tydligen var det folk som tyckte om den, den kom ju till andra chansen. Det enda som var bra var pianisten, han gjorde en bra show. Här såg man tydligt att startfältet var sämre än i deltävling 1, de skulle inte kommit vidare förra veckan.

Sonja Alden- I din Himmel:
Gäsp, usch vad tråkig låt, och för mycket musikal över den, med klänningen och bron, bra att hon inte gick vidare, helt rätt beslut!

Andreas Lundstedt- Aldrig Aldrig: Konstigt att se han ensam, han är bättre med Alcazar. Låten var inte hemsk, men den går inte hem i mello, och framförandet passade inte alls. Tyvär Andreas, din solokarriär började inte lika bra som förväntat, jag hade högre förhoppningar.

Timoteij- Stormande hav:
Absolut mycket sämre än "Kom" för två år sedan, jag fastnade inte för den alls. Okej var allt den var. Men tjejerna är ju så otroligt snygga, alla blonda, blåögda, långa, smala och väldigt söta, det går alltid hem i tv-sofforna. Värda en andra chansen-biljett? Ja i detta startfältet.

David Lindgren- Shout it out:
är väldigt glad för att svenska folket äntligen börjar rösta på låtarna, och inte artisterna. Denna låten var lätt bäst i startfältet, och hans energi på scenen var underbar, inte konstigt att hela Scandinavium kokade när han sjöng, det blev ett rejält tryck. Det ända som är dåligt är att han inte är 10 år yngre, för då skulle han ha kunnat hålla på längre med sin solokarriär, och om jag ska vara helt ärlig så skulle låten gått bättre än vad en kommer att göra, gissar ändå på top 5 i finalen. Det går att dra parareller till Dannys "In the Club" förra året, ganska lika, och sen hade David en utav Dannys dansare, ni vet hon den mörkhåriga tjejen som stod till höger om David, undra vad Danny tycker om det, för hon är riktigt duktig!

Mimi Oh- Det går för långsamt: Bra verser, kass refräng, och hela det där 80-tals temat går inte hem, det skulle gått bättre för henne med andra kläder, helt övertygad! Sen är ju låtar på svenska svårare att förmedla, det låter ganska fånigt, man måste ha en riktigt bra text.

Thomas Di Leva- Ge Aldrig Upp:
Typisk Thomas låt, fin, men jag har inte sån musiksmak alls, han är mest konstig enligt mig, funkar inte i mello-sammanhang, även om Christer Björkman själv trodde väldigt mycket på honom och har bett Thomas i flera år att vara med. Björkman kan inte alltid ha rätt. Men fatta vilken spänning det blev, skulle Thomas Di Leva eller David Lindgren gå vidare? Jag hoppades och trodde på David, låten var ju så mycket bättre, men man vet aldrig.

Taggar för nästa deltävling, vad kan Björn Ranelid tänkas göra? Och Fredrik Kempes nya grupp Younblood med 5 snygga killar, Love Generation, Molly Sanden, Andreas Johnsson och Mattias Andreasson (i före detta EMD). Det är helt fullt med bra, etablerade namn, så det är låten som avgör vilka utav bjässarna som går vidare, men hoppas på en skräll också!

Puss o Kram
Matilda


Sushi och Super Bowl

Publicerad 2012-02-09 19:47:45 i Allmänt,

Ja, efter Mello, så pratade jag med min kära Sosso, sen plockade Gaby och Mariana upp mig och vi åkte till vårt latin-gäng och hade sushi kväll. Först åkte vi till ett kinesiskt supermarket, och fatta vad det stank där inne, man kan ju säga att det luktade rutten fisk, bokstavligt talat! Vid fiskdisken, så fanns det levande fiskar som man kunde välja, och som de dödade på plats, och så fanns det levande krabbor och hummrar som man kunde plocka i, och välja de bästa. Inte det mest normala jag har varit med om, men ännu en livserfarenhet. Sen var det dags att laga mat, vi började laga mat vid halv 12 tror jag och åt vid 1, ganska sen middag. Det var riktigt roligt att göra sushi, jag lärde mig hur man rullade det och allt, måste säga att jag blev ganska skillad på det, jag var nog lite utav en naturbegåvning ;)! Vi hade creme cheese, rökt lax, tonfisk, någon sorts biff och advokado, som man kunde välja att lägga i. Jag har bara testat sushi en gång innan, då tycke jag att det var okej, men detta var helt fantastiskt gott! jag åt så mycket så jag trodde att jag skulle spricka. En väldigt trevlig kväll.

I söndags var det dags för Super Bowl, ja ni vet, det är som SM i amerikansk fotboll, fast i USA då. Det är över 100 minljoner som kollar på matchen, och det är desto mer som kollar på halvleksshowen, som detta år Madonna hade fått äran att göra. Eftersom så många kollar på Superbowl, blir reklamen också en ganska stor grej, jag hörde att man måste betala 24 miljoner kronor för att få visa reklam i 30 sekunder under Super Bowl, helt sinnessjukt. Måste ändå säga att det var riktigt roliga reklamer. Vi var på en bar och kollade på matchen, ville ha den äkta amerikanska upplevelsen, och det stod mellan New York Giants och New England Patriots. Jag höll på Giant, mest för att det ligger närmast DC. Det var en riktigt rolig match att kolla på, har sett lite amerikansk fotboll innan, och förstår inte riktigt vad det är som får folk att bli så facinerade av sporten, men denna matchen var kul hela vägen igenom. Det gick fram och tillbaka men tillslut var det Giants som vann. Det var flest Giant suppotrar i baren, så när slutsignalen löd blev det världens tjo och skrik.

Helgen var rolig, men denna helgen som kommer blir super! För då ska jag, Mariana, och Gaby åka på skidsemester (igen). Bara en, kanske två dagar skidåkning, men vad gör det? Jag är världens lyckligaste människa. Inte nog med det, för på torsdag nästa vecka, den 16, så ska jag och Elina ÄNTLIGEN få åka till Linn i Texas, det ska bli så kul att få träffa henne. Det roliga är att vi träffas på pricken 6 månader efter vi vårt första möte.
Så jag har en busy helg och vecka att se fram emot, och jag klagar inte!


Bilder!
Min första sushi-stolt!


Fast, jag hade en riktigt bra lärare.


gaby leker motorsågsmasakern, passar henne, tycker jag ;)

Resultatet!


Hela gänget


Super Bowl


Puss o Kram
Matilda

Melodifestivalen, deltävling 1

Publicerad 2012-02-08 03:49:33 i Allmänt,

Ja, det blev lite saker att göra i helgen i alla fall, var rädd där ett tag att det skulle bli en lugn helg (vilket jag kanske skulle behöva..). I fredags kollade jag Mariana och Gaby på bio, det blev Hugo, som inte var bra alls, det enda som var bra var att den var i 3D, men hade ju fått betala 15 $ för att se den så det var lite surt. På lördagen tog jag mig en sovmorgon, gick en promenad med hunden och tog ett långt bad, fatta vad skönt det är med ett bad, helt underbart ju.

Sen var det dags för Melodifestivalen, och jag tackar gudarna för att det gick att se live på SVT Play! En liten sumering av alla låtar:

Sean Banan:, ja, vad ska man säga, han är han, men trodde att han skulle komma till final, eftersom han är barnens favvis. Det värsta är nog att man kan få höra låten fler gånger nu när han gick till andra chansen, låten är ganska enkel, vad händer om man börjar nynna på den liksom? Pinsamt...

Abalone Dots: De kunde sjunga, men tråkig låt, tråkigt framförande, givet att de inte skulle gå vidare.

The Moniker: jag kom på mig själv att börja kolla facebook när hans låt framfördes, det säger väll allt? Men att han skulle komma sist, det trodde jag aldrig.

Afro Dite: inte sååå dåliga ändå, glatt och kaxigt men det lät som allt annat de gjort, och kläderna? Kan de vara mindre smikrande? När det stod mellan de och Dead by April, var det ganska givet att Afro Dite skulle gå förlorande ur den striden.

Dead by April: Hårdrock, om man nu får kalla det så har alltid gått bra i mello, och om låten är en blandning mellan pop och metal så är man hemma. På facebook skrev alla att Dead by Apriln var bäst, och Loreen då så klart. Låten var väldigt bra, finalplatsen var välförtjänt!

Marie Sernholt: hon är en sån person som man vill tycka om, man vill att hennes låt ska vara bra, men vad får man? En poplåt med inget innehåll, det blev alldeles för mycket, som vanligt när det gäller Marie, hon borde ge en edge åt sina låtar, för nu låter det fortfarande som A-teens. Pluspåäng dock för kroppsstrumpan, hon har ju en helt enormt snygg kropp!

Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern: har ingen aning om hur låten gick, var ju bara rädd för att kolla på honom, riktigt läskig man, men han hade inlevelse. Det roligaste var ju när han gick vidare till andra chansen, man såg på honom att han inte ville det, han ville komma till final så han slapp gå genom hela den processen. Lilla Thorsten, har man gett sig in i leken får man leken tåla...

Loreen: vi kan ha fått årets melodifestivalvinnare redan i första deltävlingen, så himla bra. Älskade allt, låten, framförandet, närvaron, klädseln, allt satt som en smäck och gjorde att man verkligen fick ett bra intryck av låten, jag fick gåshud när hon gjorde det sista framförandet. Och grejen är den att ALLA verkar älska henne, har inte hört någon säga att låten var dålig. Mycket stor chans till vinst, tippar topp 3 i finalen, har ju inte hört några fler låtar än...

Programledarna var toppen, speciellt Gina, sjukt skön tjej. Dock blev jag förvånad över det hårda språket och mellanaktslåtens text var lite för mycket, det var väldigt roligt, men det är ett familjeprogram med massa ungar som tittar, lite respekt för de små ska man nog ha.

Allt som allt var första deltävlingen great, inga "hej kom och hjälp" kassa låtar heller.Mer uppdatering från min helg kommer snart, så håll ut ;)

Puss o Kram
Matilda

Taggar för helgen

Publicerad 2012-02-02 19:19:55 i Allmänt,

Nu har jag varit och gjort mitt tosdags löppass på 500 kalorier, plus styrketräning för mage och rygg. Varje torsdag fasar jag för att gå till gymmet, men går med lika lätta steg hem därifrån, det är så skönt att veta att man klarade av det, fast man höll på att dö.

Hela denna veckan har träningen gått superbra, börjar verkligen känna skillnad mot i höstas, tacksam för att det sker förändringar även om de är ganska minimala. Men nu är jag klar med träningen denna veckan, kanske att jag går på Zumba på söndag också, men det brukar bli svårt eftersom vi brukar vara uppe ganska länge på lördagen, till så sådär kanske 5, 6, då är man inte motiverad att gå upp klockan 10 dagen efter!

Så snart kommer ännu en helg, och som liksom alla andra helger här tror jag att den kommer bli super. Vi har inga planer, men om det är en sak som jag har lärt mig här så är att vara spontan, då brukar också det bli roligare. Fast just det ja, en sak är inplanerad i min almanacka, med svart tjock tusch, på lördag är det Melodifestivaldags igen! Ja, jag vet att jag är en total nörd, det var ganska illa redan innan jag kom till USA, och nu är det ännu värre! Hoppas, hoppas att svt får sända det live, för klockan 2 här ska jag sitta bänkad!

Jag har börjat kolla upp utbildningar och sådär, nu när jag nästan har varit här hälften (!!) av tiden så är det dags att tänka vad som kommer hända efter. Jag vet fortfarande inte om jag vill förlänga eller inte, men jag har blivit sjukt motiverad till att börja plugga igen! jag vet att jag vill gå Politices Kanditatprogram, antingen i Linköping eller i Lund, men jag vet inte vart! Kan någon som kanske bor ställena berätta om hur studentlivet är? För jag vill gå där det finns ett riktigt campus med skön stämning. Både Linköping och Lund är ju studentstäder, men vilken är bäst? 

Ikväll är det Au Pair möte, ett obligatoriskt månadsmöte som jag har varit på 2 gånger tror jag sen jag kom hit, grattis till mig!

Räknar ner till Texas nu, bara 2 veckor kvar nu, snart kommer vi Linn, jihaaa (eller hur man nu stavar det...)

Puss o Kram
Matilda

Vill inte bli gammal

Publicerad 2012-02-01 03:00:29 i Allmänt,

Nu har jag varit med mina värdbarn och min värdpappa Tom för att hälsa på hans mamma, som är dement, bor på ålderdomshem och knappt pratar.  Jag tror inte att jag är den enda, men jag tycker verkligen inte om ålderdomshem, de ger mig rysningar i hela kroppen. Lukten, som är en blandning mellan sjukhus och gamla människor sticker i näsan, de halvblekta väggarna, och korridorerna ger mig klaustrofobi. Låt oss bara säga att besöka serviceboende är inte det bästa jag vet. Mår så dåligt också när jag ser alla gamla människor, som egentligen bara väntar på att få åka ifrån jordens fäste, som inte kan göra något själva och kanske är helt förvirrade. Det ger ingen positiv stämning direkt.

Jag vet inte hur länge min egen mormor var dement och bodde på serviceboenden, säkert 10 år, kommer knappt ihåg när hon var frisk. Men jag kommer ihåg att hon hela tiden blev sämre och sämre, hur hon var tvungen att sälja sin lägenhet på Pararellgatan i Sävsjö och till det faktum att hon inte ens visste vilka vi var. Så jag besökte henne så lite jag bara kunde, för det var så jobbigt att se henne, helt förvirrad, inte kände sig säker, jag hatade det så mycket. Varje gång jag gick in i hennes lägenhet tog jag mig ett djupt andetag, och bara kände ilningar i hela mig, för jag kunde aldrig veta hur hon skulle må just den dagen. Dock när jag blev äldre så insåg jag att jag var tvungen att besöka henne så mycket som jag bara kunde, för dels hennes skull, men också för min egen. Jag ville inte känna skuld när hon gick bort, men tog det lika mycket emot att åka till ålderdomshemmet varje gång, och jag avskyr det fortfarande.

Jag ville följa med till Toms mamma, så de där ilningarna kanske skulle försvinna, att jag skulle inse att det inte är så farligt, det kanske skulle hjälpa om jag besökte en person som jag inte kände. Dock var samma känsla kvar, under hela besöket. Toms mamma mådde ändå relativt bra, hon gick helt utan problem, åt och drack, dock så pratade hon inte, men hon log. Så hon var i mycket bättre skick än vad mormor var, i alla fall under de sista åren.

Tänk om man blir så dålig när man är gammal att man inte kommer ihåg ens egen familj? Det är min största rädsla, att vakna upp varje dag och inte veta vart man är, vem man är och alla människor man möter har man aldrig sett förr. Vill verkligen inte att min familj ska få genomgå det. Ja, jag vet att jag är 19 och att jag verkligen har hela livet framför mig, men är fortfarande rädd för att bli gammal. Det gäller att ta vara på varje stund som man är frisk, och njuta av det.

Försöker just nu bara skaka av mig känslan som jag har i kroppen, det får bli att läsa en bra bok!

Puss o Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela