Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Philadelphia med mera

Publicerad 2011-09-30 17:37:54 i Allmänt,

Hej hopp! Nu sitter jag här i mitt rum, har varit ute på en springtur i underbart väder, äntligen börjar man kunna andas här, älskar hösten! I mina högtalre går svensk musik, fick något ryck idag, så jag lyssnar på Oscar Lindros, Veronica Maggio, Eric saade och till och med Timoteij som jag egentligen inte uppskattar alls. Det är konstigt vad som händer med en med sin egna nationalism när man flyttar till ett annat land, man blir så mycket mer svensk här borta! Så det ska bli kul att se hur jag blir när det är melodifestivaltider, eftersom jag normalt sett är helt lyrisk. Och alla sportevenemang, jag kommer vara helt galen!

I helgen var jag, Martin, Mariana och Fiona i Philadelphia, vi åkte tidigt i lördags, och vi kom dit runt halv 12. Vi kollade på liberty bell center, och var inne i huset där declaration of independence var påskriven. Det rummet var lite utav en besvikelse, det var bara ett rum, med lite gamla möbler typ, men men, nu har man varit i det viktigaste rummet i amerikansk historia.
Efter var vi på Hard Rock Cafe, mitt första någonsin, och det var coolt, även om priserna är lite utav den högre sektionen.
På kvällen/natten var vi och hängde i hamnen, där var ett dansk seglarfartyg, ett utbildningsfartyg, med ca 80 ungdomar på, vi snackade lite med dem, och det var roligt att träffa lite annat skandinaviskt folk, och killar i uniform är aldrig fel ;).
Efter det hittade vi ett indiskt café där man kunde röka vattenpipa, vi beställde en och det var riktigt trevligt där. Det gick hemsk indisk musik i högtalarna, men det spelade ingen roll. Vi började dansa med alla andra där inne, försökte så gott vi kunde med att göra likadana rörelser som de andra indiska tjejerna där inne. Så från och med nu när jag hör indisk musik kommer jag bli glad, vilket jag inte riktigt vet om det är en bra sak eller inte :P.

Sen hittade vi faktiskt en klubb som tog emot folk under 21 (ni ska veta att det suger verkligen att vara under 21 här!!!). Vi hade kul, dansade loss ordentligt, jag har saknat det! En del tjejer var dock lite för mycket, knappt inga kläder på, och dansade väldigt utmanande, då menar jag väldigt! Jag blev lite äcklad av det, man tänkte bara " gå och ta in på ett rum!". Fast varför ska jag bry mig? Det är deras val, inte mitt. Även på grund av det var det kul, och som sagt, jag har inte varit ute och dansat på månader, så jag behövde dansa av mig!

Vi fick inte så myckety sömn, så på söndagen var vi så sjukt trötta, så vi gjorde i princip ingenting, vi sov i parker i omgångar och åt typ, vi ville åka hem tidigare, men vi kunde inte omboka vår buss, så vi kollade på Fast and the Furious innan vi åkte hem. Det var en lyckad resa, med lite mer sömn bara så skulle den varit toppen ;).

Denna vecka har jag inte gjort så mycket om kvällarna, vi har hängt och kollat på film, vi försöker spara in pengar nu till vår New-York resa i mellandagarna, för det kommer kosta pengar, ganska mycket också.

Igår (torsdag) så var ungarna lediga från skolan, det var judiskt nyår, och även om min familj är katolsk, och barnen går i katolska skolor så var de lediga. Jag tror att man bestämmer det på statlig nivå, eller kanske även områden om de ska ha det eller inte, så det var inte alla barn i USA som var lediga. I alla fall så var vi på djurparken, jag, själv med tre pojkar, det är dömt att misslyckas redan på förhand, men det gick bra! Vi hade kul och jag hade koll på alla. Jag blev tröttare än pojkarna, även om de sprang runt 10 ggr mer än jag. Kände mig stolt att jag lyckades med dagen så bra, för jag körde i Washington, nästan i downtown, i trafikstockning, och jag klarade av det, och sen att ingen pojk bröt ihop och alla var glada!

På kvällen gjorde jag svenska pannkakor, med mjölk som faktiskt smakade mjölk, för tro mig, en del mjölk här smakar skit. Det var så gott så jag nästan började gråta! Jag njöt av dem så länge, och åt alldeles för många, men resten av den kvällen var jag uppe på moln! Tänk vad mat kan göra med ens humör :D

Lite bilder från veckan:

Hela Gänget!


Det danska faryget, om man kollar noga ser man den danska flaggan långt åt höger.


En specialitet i Philadelphia, cheesestake, det var faktiskt godare än vad det ser ut :P

Det bästa på länge!


Mina egna små apor!


I helgen är det taste of Bethesda, där restauranger är ute på gatan och gör smakprov åt folk, det ska bli kul, och gott! Annars får jag se vad som händer, vi ska nog se bio ikväll, vill verkligen se Dolphin Tale!

Hoppas alla hemma i Sverige har det toppen!

Puss o Kram
Matilda

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-10-01 09:30:56

Vad kul de är att läsa dina blogginlägg :) blir så glad när jag läser att du mår så pass bra!

coolt med NY på nyår!! är avis ska du veta!!!

KRAM

Postat av: Liza

Publicerad 2011-10-02 22:19:08

VEM HAR SJUKT FIN BLOGG NU DÅ ?! :D Duuuuu !

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela