Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Gott nytt år

Publicerad 2010-12-30 16:11:08 i Allmänt,

Julhelgen var som vanligt mysig, och med inte allt för mycket att göra utom att sova och kolla på film ;) Att det alltid blir så att man inte gör något vettigt alls på jullovet, att man aldrig kan skärpa sig....

Man kanske skulle ta och sumera detta året som gått, problemet är bara att komma ihåg alls som hänt!
Det jag kommer att tänka på när jag hör 2010 är nog mest mitt projektarbete, att jag faktiskt lyckades springa en halvmara under 2 timmar måste  säga att jag är nöjd över att jag klarade det :))
Själva skolåret har gått fort, för fort, nu är det bara en termin kvar, lite sorgset måste jag säga.
Det har nog varit ett bra år, tror jag, kommer inte på några större missöden i alla fall. Man får hoppas att 2011 blir snäppet bättre, och det finns potencial, jag menar jag ska ta studenten och efter det åker jag till USA!! Innan studenten ska jag och Emelie vara i Luleå i 8 veckor, det kan inte bli annat än bra ;)

Så jag ser fram emot det nya året, hoppas på många nya vänner och en massa skoj! Det blir att fira nyår mitt ute i skogen, i Älmhult närmare bestämt, det kommer att bli kul, tagga!

Vill också passa på att gratta Emelie Wikström till de första världscuppoängen! Det är inte dåligt att ta sig från 25:e till en 13:e plats, bara två placeringar före henne var Frida Hansdotter, hon börjar fajtas med de stora nu, eller ja, större än henne själv. Jag hoppas och tror på en ljus framtid för hennes del!

Vill också tacka alla tjejer för gårdagen, väldigt trevligt må jag säga ;) blev som vanligt en hel del skratt

Hoppas på att alla kommer att få ett toppen nyår, så syns vi nästa år :)

Puss o Kram
Matilda

Hyperfragmatiskakontradiafragmavibrationer

Publicerad 2010-12-20 19:34:18 i Allmänt,

Mmm, kanske lite konstig rubrik, man blir skadad om man går ett djursjukvårdsprogram med massa latinska uttryck hela tiden, ni kan ju försöka gissa vad detta betyder! Ville bara skicka en hälsning till alla kompisar på skolan, saknar er redan!

För ja, vi har jullov, vi fick det redan i fredags, sävsjö får det på onsdag och vetlanda får det på torsdag :O, vem vill gå till den 23:e? Knappast ingen...

Har haft fullt upp i helgen, i fredags kväll hade vi klassträff, mycket trevligt, tack :)) Kom hem i lördags och var helt slutkörd, sista veckan på Ingelstad innan jullov, är lika med knappt någon sömn alls. Gick på stämningsfull julkonsert, det var först då jag verkligen kände att det börjar närma sig jul. I söndags (igår) var familjen i jkpg, handlade de sista julklapparna, och idag var jag och mamma där igen och provade balklänningar. Till både min och mammas stora förvåning så hittade jag faktiskt en som är så mycket enklare än vad jag har letat efter, men då kan man göra en riktigt fin håruppsättning utan att det blir för mycket, jag är verkligen superglad, och nöjd :D

För er som har läst mina tidigare inlägg så kan jag säga att både mitt matte C-prov och grund läkemedelsprovet gick bra, är väldigt lättad. Nu har jag betat av hälften av matten, och grund läkemedelsprovet var nog det viktigaste provet i våran skolgång, så är glad att jag fixade det på första försöket :)

Jag har ett sånt sjukt sug att åka skidor nu, har ju inte gjort det än! Om det är någon som vill åka, hör av dig, är i ett starkt behov av skidpartner ;)


Måste gratulera de svenska handbollsdamerna till silvret! Väldigt oväntat, men otroligt roligt, har suttit som fastklistrad framför tv:n. Nu har ju också alla andra vintersporter dragit igång, i längden går det bra för svenskarna och nu i helgen blev ju stafettlaget i skidskytte etta! I Alpinen går det snäppet sämre, hoppas på att det kommer något nytt stjärnskott, för det är ingen som riktigt håller samma mått som vi är vana vid

Nu ska jag riktigt njuta innan jul, skotta, städa och hmm, ja, annat skoj...
Ha en riktigt bra jul allihopa, ska försöka skriva mer inlägg på lovet, nu när jag har tid.

 


Puss o Kram
Matilda

BTW, Hyperfragmatiskakontradiafragmavibrationer betyder hicka ;)

 

Tankar klockan 00.10

Publicerad 2010-12-02 00:30:21 i Allmänt,

Nej, kanske är det inte det smartaste att försöka skriva ner sina filosofiska tankar klockan 10 över 12 en onsdagsnatt, men jag tänkte ge det ett försök ;)

Nu är det inte lång tid kvar tills jullovet, och efter det ska jag och Emelie åka till Luleå vecka 9, och stanna där i åtta veckor. När vi kommer tillbaka är det fyra eller fem veckor kvar till student och bal. Vart har all tid tagit vägen? det kändes som om det var igår man började terminen, jag låter som en gammal tant, jag vet, men det är lite läskigt. När vi har tagit studenten är det bara sommaren kvar, sen åker jag till USA, längtar <3

Det är bara det att jag inte vill sluta, för let's face it, man kommer inte träffa hälften av allt folk som går på den här skolan igen, och det är extremt sorgligt...

Denna vecka har jag fått reda på att jag antagligen ska upp till åre över en lång-helg, fatta vad jag har tjatat om fjällsemester, och så ska min syster och hennes pojkvän med co åka och de frågade mig, jag är hur glad som helst :D

Nästa vecka är jag väldigt upptagen, på måndagen är det nationella prov i svenska B, den muntliga delen, det ser jag fram emot, tro det eller ej.
 På tisdag, eller tisdagsnatten ska alla treor på skolan ha lussevaka, dvs åka och lussa för alla lärare i deras bostäder, och busa med alla ettor och tvåor som bor på skolan, har redan kommit på en del som vi ska göra, så det kommer bli skoj :)).
 På onsdag ska jag plugga, för på torsdagen har vi ett prov som avgör om vi får gå på praktik över huvud taget, det är ett prov som gör att vi får ge vissa sprutor på djur, men det är allt lite nervöst måste jag säga, om vi misslyckas med provet, så har vi misslyckats med hela vår utbildning, typ.
På torsdag blir det bio med Klara, och på fredag är det matte c prov (hoppar av glädje..) och julkonsert på kvällen med familjen i växjö.
Funderar på att ta det lugnt lördag och söndag, kanske är en bra idé... :P

Kanske skulle ta och gå och lägga mig, inatt lär bli första natten denna vecka som jag slipper sova med mjukisbyxor och strumpor. Det har varit sjukt kallt i huset, max 15 grader, och då är jag seriös, men nu har de fixat det, måste säga att det var frustrerande att ha mjukisbyxor på sig men ändå frysa, och plugga med fingervantar...

Nu är klockan 00.28 och jag tackar för mig!
Puss & Kram
Matilda

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela