Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

laddar för melodifestivalen :D

Publicerad 2010-02-26 19:37:49 i Allmänt,

Snart är OS slut, inte riktigt än, hoppas på guldmedalj ikväll på curlingen, heja! Vad gör man efter OS? ja, man kollar melodifestivalen som enligt mig det inte varit så mycket hysteri om som det brukar. Ja, jag vet om att jag är en nörd som älskar melodifestivalen, men det kan man få vara ibland tycker jag ;)
Älskar att lyssna på alla bidrag, många är helt kassa, men en del är helt enormt bra, och det är då som det blir roligt. Tycker också om att studera kläder, scenframförandet och allt runt omkring, det är ju inte fel att man får se Måns i varenda program i år xD.


Ifrån första deltävlingen kom måns och Salem vidare, stackars Ola kommer nog att hamna sist i finalen, med det framförandet blev låten tio gånger sämre än vad den igentligen är, suck. Salem däremot har nog en chans att vinna alltihopa, hans låt var väldigt bra, även om jag inte är något Salem-fan annars, och vem tycker inte om hans hår och ögon?

andra deltävlingen; Erik saade, med det långa aet tog Sverige med storm, och inte mig emot, hans låt var bra, framförandet var toppen, han kan ju dansa! Det var inte fel heller att han såg väldigt bra ut, sånt skadar aldrig, han är också en favorit till att vinna, även om han är en "debutant". Andreas låt var lam, tyvärr är jag trött på han nu, och låten nej, han kommer inte komma högt upp i år på finalen, tror jag.

Deltävling 3; vilken skräll! Tim & Tej vidare, efter första omgången, helt sjukt! Personligen tycker jag att folkmusik hör inte hemma här, men antagligen tycker resten av Sverige det. okey, det var inte den värsta låt jag hört, men en utav anledningarna till att de gick vidare var nog deras utseende och hur udda är det inte att 4 18-åriga tjejor spelar flöjt och dragspel? Och vem vet, de kanske också skrällar i finalen? Darin, som också gick till finalen har en bättre låt än Andreas, så han kanske kan komma top 5, men jag tror inte att sverie kommer att skicka en balad till Oslo, ingen låt har varit tillräckligt bra för det i år.

Deltävling 4; det är den som är imorgon och jag har tjuvlyssnat på bidragen och jag måste säga att det verkar vara ganska lamt med bra låtar. Pernilla Wahlgrens låt är en verklig schlagerlåt, och kommer antagligen gå vidare. Gruppen Thursdays och Anna kan överaska, om de har det rätta framträdandet. Peter jöback kommer antagligen också vidare, med hans ögon kommer alla att rösta, oavsett låt. Låten är åt musikalhållet, men helt okey. 

Tror att Erik Saade och Salem kommer att slås om att få åka till Oslo, i nuläget, eller har jag helt fel? kommentera

Är han inte het xP?


Puss & Kram
Matilda  

första dagen på sportlovet....

Publicerad 2010-02-22 12:22:24 i Allmänt,

det är måndag, första dagen på sprtlovet, och jag önskar att jag skulle vara i skolan, på internatet och träffa alla härliga människor. fast jag skulle helst vilja slippa vissa, det är några som anser att en sak endast är mitt fel, när jag egentligen inte har något med det att göra, jag blir så trött, bara för att de misslyckas, behöver det inte gå ut över mig! det börjar bli dålig stämning, och jag önskar av hela mitt hjärta att det går tillbaka till vad det brukade vara, för då var stämningen på topp och alla tyckte om alla. men även om allt detta har hänt vill jag ändå tillbaka till Ingelstad, för där är mitt första hem just nu, även om jag har ett liv här hemma också....

Min Räddning detta sportlov är OS, älskar det! Vilken härlig stämning! Tycker om att få känna sig patriotisk, och verkligen heja på sitt land, det är egentligen under dessa sammanhang som svenska folket kommer tillsammans och vill samma sak, och det är inte ofta som vi svenskar tycker lika...
Många trodde att detta skulle bli damernas OS, eftersom många fler damer än herrar har lyckats under säsongen på tävlingar och i världscuppen för Sveriges del. Det som håller på att hända är nästan tvärt om, för det har inte alls gått bra för  Helena Jonsson, A-K olofsson, och endast en medalj kommer ifrån längdskidåkningen fårn damerna. Anja persson har det snackats mycket om, vilken revanch! att falla så i ett störtlopp och sedan vinna brons i kommbinationen, hennes vilja och envishet är väldigt sällsynt. Många skulle ha gett upp, och hon var blåslagen och jag tror inte att det inte kändes någonting under loppet, jag tror hon hade jätteont. det enda som var i hennes huvud var medalj, och visa alla att hon inte var uträknad. Det är sådana som Anja jag ser starkt upp till. herrarna däremot har inte lyckats, det är inte många som man har hört mycket om under denna säsongen, men så blir det dubbelmedalj i OO, Marcus Hellner och Johan olsson, hjälp vad spännande, och det var så skönt att se Södergren bli så glad för en tiondeplats. Det var kanske inte det han blev så glad för, utan han var glad för att han hjälpte olsson och hellner till medalj, och om man blir glad för det, så vet man vilken lagkänsla det finns. Jag glömde nästan Ferry, blev så glad för hans guld, grymt kul. hälften av alla hitills m vunna medaljer kommer ifån herrarna, jag själv trodde nog att de kanske skulle ta två. Jag tror inte heller att de har vunnit sina sista, stafetterna är kvar, och om vi har tur vinner även hokeyn en medalj, även om jag tror att de är något överskattade.
Vilket lagarbete och vilken skräll !

Hur kommer det sig då att herrarna har lyckats bättre? Innan OS trodde i alla fall jag att helena skulle ta tre medaljer bara hon, och även om hon inte har erkänt, så känner hon sig pressad och det kan man förstå. att vinna jerringprsiet visar att hon har tagit en plats i svenska folkets hjärtan och att vi tror på henne. hon tänker att hon måste prestera, och det är då det går som det har gått för henne. igår var det den sista inviduella grenen för hennes del, och det var ändå skönt för henne att stående skyttet funkade. men ändå fick hon ingen topplacering och kommentatorerna sade det här stärker hennes självförtroende, men hur kan man vara glad när man vet att man klan tio gånger bättre? klart hon är besviken och är helt nere. Kommer hon ta igen sig till stafetten? tveksamt, men jag håller tummarna för henne, för hon förtjänar en medalj. Herrarna har inte haft alls lika myclket press så så har dem kunnat fokusera mer på tävlingarna, och det visar sig resultatsmässigt.

Önskar för hennes skull att hon tar en medalj, annars kan det ta lång tid för henne att komma tillbaka mentaltJapp, OS räddar mig ifrån ett uttråkat sportlov. hur många medaljer jag tror det blir totalt är svårt att säga, men jag hoppas på 10. önskar verkligen all lycka för alla svenska deltagare som inte har gjort sitt än, speciellt Helena Jonsson. 

Puss och Kram
Matilda

Första inlägget :)

Publicerad 2010-02-21 19:27:52 i Allmänt,

Hejsan alla glada bloggläsare och välkomna till Min blogg

ja, nu har också jag skaffat en blogg, och snart är det nog alla som har en eftersom alla kan skriva precis vad de tycker och tänker, och det i sig är befriande för varje människa, och så också för mig.
Jag kan berätta varför jag valde just styrka o strid som mitt bloggnamn. Jag heter Matilda och det namnet betyder just styrka och strid så det passade väldigt bra. Jag ser mitt liv som en strid, en strid som jag vill åstakomma något med. Mitt mål är att förändra världen, kanske inte alla personer, men om jag har förändraten person till något bättre och de ser mig som en förebild, ja, då är mitt mål uppnått. Ordet strid kan jag associera med hur mitt liv har sett ut och hur det kommer att se ut. Livet är tufft, så är det bara och det gäller att göra livets strid till något bra, och inte hänga upp sig på småsaker. Om man ska göra livet till något positivt måste man ta strider, om inte kan inget förändras. Det var lite kort om mitt bloggnamn :)

Jag är en tjej på 17, snart 18 som går andra året på gymnasiet i Ingelstad som ligger utanför Växjö. Ja, jag går på en naturbruksskola, men jag är ingen bonde! jag går utbildningen djursjukvård som är en förberedande linje på högskolan med samma namn. I ingelstad läser jag mycket om djur, och dess sjukdomar, men också vanliga ämnen såsom matte, svenska osv. Jag bor däremot 8 mil norrut från Ingelstad, på landet utanför Sävsjö, så jag bor på internat om veckorna vilket är superkul :D. Hemma bor jag med min mamma, min storasyster och min lillebror, och vi har tre hundar, två katter som husdjur för tilfället. mina intressen är djur, kompisar, träna, mode och mer.

det som kommer att finnas i denna blogg kommer att varijera stort. Jag kommer att skriva från allt till sport, politik, djur till vad som händer i mitt liv just nu. Det som intresserar mig, kan man säga. Jag hoppas att jag kommer att få några läsare i alla fall, så någon kan ta del av mina tankar och känslor.

ja, denna bild kan man kanske ifrågasätta, men denna bild symboliserar vad för liv jag har. jag vill kunna vara tillhands för andra i min närhet och göra så att dem mår bra för då mår också jag bra, samtidigt som mitt liv inte alltid är så lätt, och jag får ta tunga fighter.

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela