Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Min dag

Publicerad 2012-06-21 00:32:15 i Allmänt,

Nu sitter jag och har lite tid för mig själv, första gången på 11 timmar, uppskattat? Ja.

Idag har det varit sjukt varmt, nästan 40 grader. Nu kanske ni säger, "åh, vad skönt" men då har ni inte upplevt DC-värmen när den är som värst. Det är så sjukt kvavt så det känns som att andas i en plastpåse, utan någon luft runt omkring. Det finns absolut inget syre i luften. Man vill till huset och bilen, bara för att slippa andas vakum. Fast då kommer ju nästa grej, det är så mycket kallare i hus och bil (tackar gudarna för AC, världens bästa uppfinning) att kroppen måste återställa sig från kallt till varmt hela dagarna. Detta resulterar i förkylning för min del, igen...

Så nu sitter jag här, med halsont och snuvar. Nu kommer träningen bli lidande, fast å andra sidan förstår jag inte hur jag skulle ha förhindrat det, stänga av AC:n i bilen? Nej du tack, kommer inte på frågan! Jag är hellre förkyld än att dö av syrebrist, eller av vätskeförlust (av all svett, om ni inte förstod det ;P).

Idag har jag och Tommy varit på museum för att undvika att vara ute. George och Max är på camp från 8 till 4 varje dag, och nästa vecka börjar Tommy också, samma tider ungefär, så det kanske blir ganska skön sommar i alla fall. Vi gick till American History, vilket är både mitt och Tommys favoritmuseum. För Tommy är det för att det finns mycket om presidenterna där, vilket han är superduktig på, han kan rabbla allihop, och kan fakta om de flesta. Jag har svårt att komma ihåg 10 av dem. För mig är American History min favorit erftersom jag tycker om krigsutställningarna, sjukt intressant.

Vi hade en toppendag i det något kyliga museumet. Sen var det dags att hämta upp de andra två små aporna, och jag lagade middag. Jag lagar inte så mycket mat i vanliga fall, men det har blivit mer det sista, fast tro mig, att försöka laga något som alla tre kan äta är en utmaning utan dess like. Idag hade jag lust att göra köttfärssås, och jag var helt hundra på att de skulle vägra äta det, mest för att det är en sörja. Men, tro det eller ej, alla älskade det, yes! Blir så glad för att de äter, känner mig mer uppskattad då på något vis, jag gör ett bra jobb.

Min värdpappa nämde igår att det bara är 2 månader kvar nu, det är INGENTING. Jag kommer hem snart, seriöst, jag har blandade känslor. Det är lite skrajset att åka hem igen, vad händer om inget är lika bra som det brukade vara, om jag inte nöjer mig med det jag har hemma. Eller om jag faller tillbaka till mitt gamla jag, för det är faktiskt så att jag har förändrats, till det bättre, mår mycket bättre nu än vad jag någonsin gjort, vill inte att det ska ta slut i och med att jag åker hem. Jag ska njuta det sista av den här tiden, ha så kul som jag bara kan, så får jag ta hemfärden när den kommer.

Taggar för Orlando, 3 dagar kvar.

Puss o Kram
Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela