Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Och så var man här!

Publicerad 2014-09-02 17:25:57 i Allmänt,

Jag och Karolina har haft ett extremt hektiska dygn, i alla fall rent mentalt. Karolina mötte upp mig klockan 14 i Amsterdam och vi tog tåget till Haag. Väl där visste vi att vi skulle ta tram 1 till uthyrningsföretaget som hade hand om vår lägenhet. Problemet är dock att Haag har inte en centralstation utan tre. TRE?! Hur tänkte man där? Så klart kom vi då till fel centralstation... Vi frågade två, lagom trevliga serviceanställda som sade att vi får ta tram 9, men eftersom den inte går för tillfället så får vi ta buss 69. Sagt och gjort. Vi hoppade av "rätt" station och började gå mot gatunummer. Vi upptäckte dock att ett sådant nummer inte fanns. Vi ringde till företaget och de kom på att vi var på badhuisweigen och inte på Bahuisestraat. Antagligen gav de upp med att försöka tillrättavisa oss så Laura, en representant från uthyrningsföretaget kom och hämtade oss med bil. Vi kan väl säga att både Karolina och jag var lagom trötta efter att ha släpat tunga väskor fram och tillbaka på den där gatan så det var sjukt skönt minst sagt. 

Vi träffade ägaren och skrev på papper och gick igenom allt. När det var klart och vi blev själva hade klockan redan hunnit bli 19. Då köpte vi oss vin och pizza och åt. Himmelskt. 

Idag kunde vi se oss omkring lite mer. Från balkongen känner vi havsbrisen och ett stenkast härifrån ligger hamnen. Det är väldigt vackert! 

Idag har vi besökt ambassaden. Vi träffade både personal och hade tid att sitta ner och prata med våra respektive handledare. Jag fick bland annat reda på att jag ska till Amsterdam på tisdag till svenska handelskammaren, så kul! Har en sån bra känsla med min handledare Johanna och det verkar som om jag kommer göra mycket! 

Vi har idag även fixat en tältsäng och storhandlade. Nu sitter både Karolina och jag på balkongen med ömmas armar och trötta ben. 

Långa dagar, men tror verkligen att jag kommer trivas! 

Nu är det eventuellt en strandpromenad som står på schemat för kvällen, men just nu är det så skönt att bara vara. 

Puss o Kram
Matilda


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela