Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Pluggar och letar bostäder

Publicerad 2012-05-04 05:02:54 i Allmänt,

Idag är det nog första dagen på 11 månader som jag har satt mig och pluggat ordentligt, fatta vad tiden går snabbt! Jag ska väl ändå säga att det inte är helt pest och pina att sitta och zappa mellan word och Wikipedia, lite småkul faktiskt, speciellt om man gör lite roligare uppgifter! Jag pluggar för mina helg klasser som är nu varje helg i maj, jipieeee, eller nja. Så idag fick jag skriva om likheter och skillnader mellan USA och Sverige, och självklart riktade jag in mig på det politiska, och tog upp allt med utbildning, skatt och monarki. Har pluggat i 4 timmar idag i alla fall, plus jobbat 9, så det är faktiskt en del som har åstadkommits idag.

Jag fick ett meddelande av min syster som tipsade mig om hur jag kan leta lägenheter och så till hösten, då ni fick jag ett väldans ryck och skrev upp mig på massa bostadssidor och kollade på Linköpings anslagstavla för boenden. Nu när jag har kollat lite så förstår jag hur svårt det är med studentbostad, man måste vara väldigt flexibel, speciellt första året, man måste kunna tänka sig andra hands lägenhet, och då kanske bara för ett år, eller till och med att man bor kombo med någon random. Om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket, bara jag får tak över huvudet till hösten så är jag nöjd. Men det är så svårt för mig att veta om hyran är rimlig, hur många kvadratmeter klarar man sig på, vad är en bra/dålig lägenhet? Fast, å andra sidan, kvalitén på lägenheten behöver jag nog knappast bekymra mig om, om man har bott i Ingelstad i tre år så klarar man det mesta. Första året bodde jag och Klara i världens minsta vindsrum, där det fick plats två sängar, två skrivbord, och en varsin garderob. Dock fanns det ingen plats för skrivbordsstolar så sängarna blev våra stolar, man kunde ta max 2 steg i rummet innan man slog till en vägg eller en säng. Om jag pallade det i ett år, så ska det väl gå med det mesta tycker jag.

Fast, sen har vi ett annat problem, jag vet ju inte än om jag kommer in eller inte, hur ska jag kunna skriva till hyresvärdar att man kanske kommer in till hösten, det är inte så lockande...

Men om jag får tag i något, bra, så tycker jag att det ska bli så sjukt kul att bo på campus. Är faktiskt pluggsugen nu, jag vill så mycket med mitt liv, så då är det lika bra att ta tjuren vid hornen och börja plugga till hösten.

Så om det är någon med lite inside information om studentboenden i allmänhet så kan den gärna höra av sig!

Denna tavlan ger mig verkligen inspiration dagar som denna. Det är en tavla som min au pair kompis gjort till lilla mig, och gav det som present för några månader sedan, älskar verkligen den! Den ska symbolisera vårt Au Pair år, med trädet som växer, en oerhörd färgpolett, men den har sina svarta strickta linjer och prickar. Helt perfekt.Puss o Kram
Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela