Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

En vecka

Publicerad 2013-06-19 08:21:52 i Allmänt,

Nu har det blivit fullt hus! Jespers syster med familj är här, så det är totalt 11 personer, varav 6 barn i huset. Det kan hittills sammanfattas med extrem hög ljudnivå och en tillfällig flytt för mig till Freyas barnkammare. Detta kan bli en kul vecka...

I centrala London har jag har hittills bara sett piccadilly Circus och Oxford street. Jag hoppas på att jag hinner se mer denna vecka, tror jag kan bli mer ledig nu när vi har gäster.

Annars måste jag säga att jag trivs riktigt bra här, börjar komma in i familjen mer och mer. Barnen börjar vänja sig vid mig men de föredrar förstås föräldrarna framför mig. Freya, tvååringen, är så söt. Till och med Jesper sade att hon verkar tycka om mig. Lukas gjorde en enkät där han frågade hur bra man var på sitt jobb, i mitt fall au pair. Skalan var upp till 110. jag sade runt 80, men då sade Lukas att jag var bättre än det, minst 105! fatta vad det gör en varm och lycklig i hela kroppen!
Så, de kanske tycker om mig iaf ;)

Ska träffa en massa nytt folk denna vecka. Jag trodde att det skulle bli svårt att hitta kompisar på två månader, men det ser ut att lösa sig. Jag kommer på mig själv med att jag hela tiden jämför allt med hur det var i USA. Eftersom USA var perfekt är det svårt att njuta fullt ut av detta. Jag tänker på min familj i USA hela tiden nu, jag ska spara ihop till en flygbiljett om det så krävs att jag lever på blodpudding i en månad!

Just nu sitter jag utanför en after-school mattelektion, för att lärarna för Hugo och Lukas tycker de behöver extra stimulans i matte eftersom de är så duktiga. I Sverige tycker man kanske att man inte behöver göra något utanför skolan. I England är dock mentaliteten att man måste ordna det själv, det går inte att lita helt fullt på skolan och dess kvalité. Det är en utav alla viktiga lärdomar man får när man är ute och reser; Sverige kanske inte är så dumt i alla fall.

Jag ska sitta barnvakt åt alla 6 på fredag så det blir min midsommarafton, haha! Dock hörde jag att svenskar ska fira i Hyde park på lördag, ska visst vara galet.

Annars får jag hälsa alla en bra midsommar!!

Puss o Kram
Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela