Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Höstterminen har börjat!

Publicerad 2013-09-25 22:52:26 i Allmänt,

Surprice, Matilda har varit urusel på att skriva inlägg, who would have known?

Till mitt försvar så har det tagit ett tag att komma in i Linköpings-bubblan. Efter London åkte jag hem i två dygn, för att sedan dra till Linkan. Vad kul det var att träffa alla igen, jag har en helt underbar klass på alla sätt och vis! Jag ägnade mina första två veckor med att vara fadder åt en nollegrupp på mitt program. Att vara fadder i Linköping innebär att man tillsammans med andra i sin faddergrupp har hand om ca 10 nollor. Vi tävlar tillsammans, guidar runt nollorna på campus och ser till att de får ett bra välkomnande. Detta var två väldigt roliga, men också intensiva veckor. Min nollegrupp var helt fantastisk, vilka sköna människor! I och med att jag är sektionsordförande för FLiNS (föreningen Linköpings nationalekonomer och statsvetare) fick jag ta lite mer ansvar, men jag trivs så bra i rollen med mycket ansvar så jag har bara tyckt att det varit lärorikt och kul.
Det enda negativa med nollningen var att vi samtidigt läste statistik. Man ägnade varje ledig minut åt att plugga, försöka komma igen. Efter nollningen har vi suttit från 8-5 varje dag med statistiken, är tveksam om jag någonsin pluggat så mycket inför en kurs. Jag skrev tentan i fredags, får se om mitt hårda arbete bar frukt....
 
Även om hösten nu kommer krypande och det kommer vara minusgrader inatt så är kylan välkommen. Sommaren har varit helt fantastisk, och jag har sååå mycket att se fram emot i höst!
Jag ska först åka på FLiNS resan som styrelsen varje år planerar till en stad i Europa. I år har vi planerat att åka till Haag och göra några studiebesök. Ett perfekt piller som ger en motivation till resterande utav utbildningen.
Sen ska jag till Göteborg och hälsa på bland annat Ellinor som börjat plugga journalist. Dit kommer även ett glatt gäng som jag hängde med i London, så det blir en liten reunion!
Tredje resan är att jag ska hälsa på Sanna i Finland. Hon bodde här hösten 2012 som utbytesstudent. Vi blev otroligt tajta, och jag har lovat att komma och hälsa på. I veckan bokade jag biljetter, så nu ska jag äntligen få se henne! Har aldrig varit i Finland, och ska bli så kul att få träffa Sannas familj och vänner som jag hört så mycket om!
 
Den fjärde och jag skulle våga säga den absolut bästa resan i höst blir att jag ska åka och hälsa på min värdfamilj i USA!!!! Jag har ju påpekat det i princip i varje inlägg hur mycket jag saknar min värdfamilj i USA. Jag hittade billiga biljetter, så jag bokade. Jag ska vara där över jul och nyår. Jag ska få krama om mina pojkar och krama om mina värdföräldrar. Jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det. De är min andra familj, älskar de så mycket att det gör ont. Och inte nog med detta, det är nog så också att Mariana och Gaby från Mexico och Venezuela som jag blev BFF:s med under mitt år kommer också. Jag blir så lycklig när jag tänker på USA att jag vill hoppa två meter upp i luften.
 
Det absolut enda negativa med denna hösten är att det kommer gå åt mycket pengar. Pengar som jag inte direkt har gott om. Men, jag tänker så här; Jag måste ta chanser, och om det är någon gång pengar ska gå åt så är det nu. Jag är ung, har klompisar i hela Sverige och världen, varför missa tillfället att åka någonstans där man får gratis boende? Och varför missa tillfället att hänga med människor som gör att man mår bra?
Jag ska försöka att INTE tänka på pengar, men kan ju säga så här, det blir inga kläder denna höst!

Vi påbörjade en ny kurs i tisdags, mikroekonomi. Tycker nu att den verkar mer intressant än vad statistiken var. Jag har blivit en liten nationalekonomi-tjej, även om jag fortfarande älskar statsvetenskapen. TIll jul ska vi välja inriktning, nek eller stats och jag har ingen aning om vad jag ska välja. Många säger att man mycket lättare får jobb om man gåt nek, samtidigt som kanske stats varit det jag helst velat jobba inom. Neken har dock vuxit sig väldigt stark, ska bli kul att se vad det blir av mig. Jag längtar till arbetslivet. Tänk vilka möjligheter jag har! Kan jobba inom så mycket tror allt handlar om vart man får in sin första fot på arbetsmarknaden.
 
 
 
Glada Faddrar!
 
Nollorna med de fina tröjorna!
 
Puss o Kram
Matilda
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela