Styrka & Strid

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om alla mina äventyr. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 var jag Au Pair i London. Hösten 2014 spenderade jag i Haag, Nederländerna där jag praktiserade vid svenska ambassaden.

Nu är det jul igen

Publicerad 2014-12-07 17:13:12 i Allmänt,

Tänk hur snabbt ett år kan gå, och vad mycket som kan hända. Ett år sedan från nu hade jag precis kommit hem från Finland, gjorde mina sista dagar i skolan och förberedde mig för att åka till USA igen och fira jul med min andra familj. Efter den resan följde en termin på universitetet som var som en käftsmäll, tror jag aldrig har kämpat så mycket som jag gjorde då. Sommaren spenderades i det trygga barndomshemmet med ett nytt jobb och tid att umgås med nära och kära. 
 
Nu har nästan en termin gått i Haag, på min drömpraktik. Jag har två veckor kvar och sen åker jag, med på tok för mycket packning som jag inte riktigt förstår hur jag ska lyckas frakta hem, till ett ombonat och julpyntat hem. Jag skulle ljuga om jag sade att det inte ska bli skönt, men efter det att all julhysteri har lagt sig kan jag tänka mig att det kommer bli tomt. Man hinner skaffa sig ett liv på fyra månader med rutiner, jobb och vänner. Ett liv som jag återigen måste slå hål på för att fylla det med ny-gammal materia. Det tuffaste kommer bli att lämna Karolina, och alla fantastiska människor som jag har lärt känna här. Det kommer också bli tufft att lämna jobbet på ett vis, att inte följa den politiska debatten på samma sätt, och inte längre få åka diplomatbil. Hehe, skämt åsido, men jag har haft en bra praktik, om än stundtals väldigt tuff. Jag hoppas att denna praktik kan innebära att nya dörrar öppnas. 
 
Föregående helg fyllde Karolina 25, något som vi dels dels firade med utgång, och också ett hejdundrandes kalas med ofantligt mycket fika (hejdundrandes syftar i detta fall på ballonger, födelsedagssånger på alla möjliga språk och härliga vänner). Jag tänker alltid att jag och Karolina är jämngamla, men faktum är att jag är yngst i gänget, och får även höra det en hel del. 
 
Veckan som gått har jag jobbat väldigt mycket. Jag tror att jag har jobbat överitd alla dagar utom i fredags. Annledning? Jo nu är det så att det är väldigt mycket deadlines inför olika EU-möten där rapporter ska skrivas, det är event som ska genomföras och eftersom min handledare är på mammaledighet (hon har tom hunnit få en dotter) är vi kort om folk på jobbet. Att det blev klart i veckan att Sverige ska ha ett nyval gav oss ytterligare fler saker att tänka på. 

Något som jag är mycket stolt över är att jag gjorde en rapport inför Ecofin (european economic and financial council) helt individuellt, från briefing till färdig rapport. Detta är det viktigaste Ecofin för året, och min handledare var inte på kontoret vilket gjorde att jag endast hade ambassadören att vända mig till. Han är en respektingivande man som man inte vill göra besviken. Snacka om att jag kände en enorm press. Jag skickade in min rapport, efter korrekturläsning av Karolina till ambassadören. När han kom in på mitt kontor kan man minst sagt säga att jag var nervös. Han hade lite småsaker att lägga in här och där men sade att det var bra jobbat utav mig. KÄNSLAN! Det var minst sagt en bra avslutning på en annars krävande vecka! 

Nästkommande vecka har jag och Karolina planer varje kväll efter jobbet, och helgen är redan uppbokad. Det kommer vara tröttsamt men det är en hel del roliga grejer vi kommer göra. Bland annat har några på kontoret blivit hembjudna till en kollega för en julmys/Nobelkväll, och på torsdag ska vi vara utanför residenset för att tända en julgran och lyssna på ett luciatåg. 

Idag gjorde jag en jullista på Spotify för att verkligen försöka komma i stämning i det annars ganska milda och dystra Holland utan några stjärnor eller ljusstakar i fönstren. Så även på min promenad i ösregnet kunde jag le och nynna med, tänk vad musik kan göra för humöret! 

Glad andra advent och ta hand om varandra! 

Bilder
Fonduekväll


En koncert med en dansk flickkör som vi blev inbjudna till av den danska ambassaden, mycket trevligt!


Jag och danska Bibi

Puss o Kram 
Matilda 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

Välkomna till min Blogg! Jag är student på Politices Kandidatprogram vid Linköpings universitet, och här berättar jag om allt möjligt som händer, både på campus och på min fritid. Jag har varit Au Pair i USA i ett år, 2011-2012, och sommaren 2013 kommer jag vara Au Pair i London.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela